Doi cercetători ruşi cred că au dovada existenței lui Bigfoot, care frecventează marginile capitalei Moscova, scrie site-ul cryptozoologynews.com. Andrei Stroganov și partenerul său, Igor Burtsev, spun că investighează mai multe rapoarte de observaţii din cartierul Solnechnogorsk, situat la marginea Moscovei, când au găsit o probă în luna iulie 2014.
Potrivit cercetătorilor, ei au descoperit un copac înalt de 2 metri, pus jos la pământ, și care a fost expus unor „zgârieturi orizontale”. Aceste semne ar fi fost create de un primat mare, cu o labă cu un diametru de circa 30 de centimetri. O bucată din scoarța de copac respectivă a fost apoi colectată de cei doi și pusă într-un recipient de sticlă.
Burtsev considera ca aceste fiinţe sunt nişte hibrizi între om şi animal care îşi marchează teritoriul; alţi cercetatori sustin că Bigfoot construiește aceste structuri de lemn pentru a le servi drept adăposturi.
Cercetătorii au trimis mostrele la un laborator din Alabama (SUA), în scopul de a determina natura lor și pentru a găsi eventuale urme de ADN. Yeti, cunoscut şi sub numele de Almas –omul sălbatic- de către mongoli, este o presupusă creatură Bigfoot, despre care se crede că trăieşte în Caucaz și în sudul Mongoliei. În 1430, un scriitor german a dat peste unul dintre aceste animale în timp ce se afla prizonier în Mongolia. În 1963, profesorul britanic Myra Shackley a afirmat că a observat o întreagă familie de Yeti în aceeași regiune.
În timp ce unii oameni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea creaturii de Moscova, Stroganov spune că nu este îngrijorat de acest lucru. „Ei sunt binevoitori și au nevoie de protecția noastră„, a declarat el pentru cotidianul „Moscow Times”.