Site de secrete, stiinta si metafizica

Strămoşii oamenilor au fost nişte delfini ce au fost ucişi de rechini?

5 25

După cum afirmă cercetătorii de la Universitatea Texas A&M, 13 dintre cei 22 de cromozomi ai delfinului sunt identici cromozomilor umani. Cei nouă cromozomi rămaşi sunt combinaţii sau rearanjări ale corespondenţilor lor umani. „Anatomia delfinului este uimitor de asemănătoare cu a noastră, în ciuda diferenţelor evidente. Oasele membrelor superioare şi inferioare sunt aproape identice, cu excepţia faptului că ale lor sunt acoperite de înotătoare”.

Este posibil oare ca delfinul să fie ruda noastră cea mai apropiată din regnul animal? Se spune că oamenii au un reflex de scufundare pe care maimuţele nu-l au. De asemenea, noi avem un strat de grăsime sub piele, asemenea delfinilor şi altor mamifere care trăiesc în ocean. Regiunea neocortexului din creierul uman este aproape identică, după câte se pare, creierului cetaceelor. Mamiferele marine sunt înzestrate cu glande lacrimale, iar omul are, spre deosebire de maimuţe, capacitatea de a plânge şi de a transpira. Membrii unui trib aborigen australian, cunoscut sub numele de oamenii-delfin, cred că strămoşii lor au fost sufletele unor delfini care au fost ucişi de rechini şi au renăscut sub forma primilor oameni. Alte populaţii tradiţionale au, de asemenea, legende care ne asociază cu delfinii.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie