Misterul morţii păsărilor a fost dezlegat: ele au murit ca urmare a unor turbulenţe misterioase din atmosferă


Mai ţineţi minte unde au avut loc primele căderi de păsări, cele care au alertat apoi întreaga lume? În statul american Arkansas, când de Anul Nou (2010/2011) au fost găsite peste 5.000 de păsări moarte (vezi ştirea aceasta: https://www.lovendal.ro/wp52/un-numar-masiv-de-pasari-moarte-si-de-pesti-morti-se-implineste-apocalipsa/). Între timp s-au găsit câteva lucruri misterioase pe radarele meteorologice din zonele în care au avut loc acele morţi ciudate.

Citim următoarea ştire de pe portalul todaysthv.com:

„Un radar meteorologic nu arată doar vremea. Serviciul Naţional de Meteorologie din North Little Rock (n.t. North Little Rock este un oraş din statul american Arkansas) a arătat prezenţa unei pete pe radar, în aceeaşi perioadă când mii de păsări au căzut din cer în jurul Anului Nou. Reporterul lui Today’s THV, Lauren Clark, a discutat cu Chris Buonanno, meteorologul de serviciu de la institut, care a declarat că, în mod categoric, acea pată nu reprezintă vreo urmă de precipitaţii. Pata de pe radar se estimează a fi situată între 400 şi 450 de metri, şi ea nu se mişcă asemenea unui nor sau a unei furtuni”.

Turbulenţe în formare în noaptea de Anul Nou

Tot în acelaşi registru, am găsit o altă ştire şi pe portalul newsnet5.com:

„Păreau a fi nişte furtuni în formare, dar nu erau. Furtunile erau situate mult la est de Little Rock, Arkansas, atunci când anomaliile misterioase au început să apară. De patru ori, între 31 decembrie 2010, ora 21 şi 1 ianuarie 2011, ora 1, aceste pete au apărut pe radarul Doppler, extinzându-se şi apoi dispărând. Totul a durat între 15 şi 20 de minute. Şi, încă ceva: toate aceste anomalii s-au dezvoltat exact în acelaşi loc: Beebe, Arkansas.

În jurul orei 23:30, în noaptea de Anul Nou, mii de păsări au început să cadă din cer deasupra localităţii Beebe. Beebe este poziţionată la circa 50 de kilometri faţă de radarul meteorologic. Este destul de aproape pentru ca acest radar să poată detecta orice fum, largi colonii de insecte sau mari stoluri de păsări. De fapt, e un lucru obişnuit ca pe acest radar să apară largi pete care cresc gradual, ca apoi să dispară câteva minute mai târziu.

Dacă vei vorbi cu localnicii din Beebe, Arkansas, ei îţi vor spune că milioane de păsări vor trece prin zonă de-a lungul anului. Este o rută de migraţie de păsări destul de populară, între platoul Ozark şi fluviul Mississippi.

Imagine radar de la ora 22:26

Pata misterioasă de pe radar

Prima imagine radar de Anul Nou (vedeţi în imaginea din stânga) a arătat o pată misterioasă care s-a dezvoltat pe 31 decembrie 2010, la ora 22:26, deasupra localităţii Beebe. Observaţi culorile strălucitoare din centrul petei. E o puternică concentraţie de…ceva…care zboară în aer. Ceva mai târziu, această pată începe să dispară treptat, pentru a reapărea din nou, în acelaşi loc.

Focurile de artificii nu apar pe radar

Ce reprezintă acea pată? Era vorba de păsări? În primul rând, în zona Beebe n-au fost semnalate incendii mari, între orele 21 şi 1, în noaptea de revelion. Aşa că putem scoate din cărţi teoria fumului. E posibil ca păsările moarte să fi fost speriate de focurile de artificii, dar ele sunt mult prea mici pentru a apărea pe radar. În plus, n-au existat 4 focuri de artificii, care să dureze cel puţin 20 de minute, la ore diferite, de fiecare dată deasupra localităţii Beebe.

Am putea crede, în mod logic, că aceste pete ciudate ce apar pe radar ar reprezenta păsările. Dar, ce le face să cadă din cer? Însă primele raportări de păsări moarte către autorităţi au avut loc la ora 23:30, iar pe radar aceste pete au apărut pentru prima oară puţin după ora 21.

Imaginea spectrală 3D arată faptul că petele n-au reprezentat stolurile de păsări

Primul indiciu major în rezolvarea acestui mister se poate desprinde din imaginea nr.2, din stânga. Este o imagine de „lungime spectrală 3D”, sau de „turbulenţă”, ce a fost luată la ora 22:21, pe 31 decembrie 2010. Lungimea spectrală este o măsurătoare a diferenţelor între vitezelor obiectelor, pe fiecare pixel pe radar. Cu alte cuvinte, dacă păsările se depărtează în direcţii diferite una de cealaltă, radarul ar arăta o lungime de spectru mare în acea zonă.

Zonele portocalii şi roşii sunt zonele în care păsările zboară în aer, mişcându-se la viteze variabile, în direcţii apropiate una lângă cealaltă. Păsările care au căzut de Anul Nou în Arkansas nu le plac zborurile la înălţimi foarte mari. Ele au zburat în acea noapte la circa 800 de metri, dar turbulenţa principală se află localizată între 2.500 şi 4.000 de metri.

Aşadar, se poate spune că păsările au murit din cauza acestor turbulenţe ciudate, care le-a afectat într-un fel?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock