Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Ciclopii din vechime (adică fiinţele cu un singur ochi în frunte) sunt doar o legendă? Sau au existat cu adevărat ca urmare a unor experimente genetice oribile?


Precum ne spune şi Wikipedia, ciclopii (sau cyclopes) au fost în mitologia greacă ființe „fabuloase”, reprezentate ca niște uriași cu un singur ochi în frunte. Ciclopii se aseamănă cu oamenii dar diferă prin mărime, fiind gigantici. Aşadar, singurul lor ochi era rotund ca un cerc şi aşezat în mijlocul feţei”.

Inițial erau doar trei: Brontes, Steropes și Arges. Au rezultat din uniunea dintre Gaea (Mama Natura) și Uranus (Cerul). S-ar putea crede că ciclopii sunt neapărat produsele imaginaţiei, de vreme ce nu au existat niciodată fiinţe cu un singur ochi, dar n-ar trebui să credem automat acest lucru.

Începând din secolul al XVII-lea, au existat cazuri documentate de produşi de concepţie avortaţi, care aveau un singur ochi. Iar genetica modernă a stabilit cu precizie că o singură genă este responsabilă de cei doi ochi ai noştri. În stadiile fetale cele mai timpurii de dezvoltare a vertebratelor, din care facem parte şi noi, se formează mai întâi o fâşie de celule sensibile la lumină. Dacă nu ar interveni funcţia genei „Pax-6“, acest conglomerat de celule sensibile la lumină nu s-ar divide în două părţi diferite şi am fi cu toţii ciclopi.

Dumnezeu ştie ce experimente genetice au născocit zeii şi de unde le-a venit cronicarilor ideea ciclopilor…


Lasă un comentariu