Incredibila „bibliotecă de metal” din tunelurile subterane din Ecuador! Acolo se află ascuns secretul omenirii!


carti metaliceÎn anul 1973, celebrul scriitor Erich von Daniken (faimos pentru scrierile sale despre extratereştri) a pretins că a intrat într-un sistem gigantic de tuneluri subterane din Ecuador, în care s-ar fi aflat o bibliotecă alcătuită din cărţi de metal! O afirmaţie extrem de îndrăzneaţă. Dar, să vedem mai întâi întreaga poveste.

Janos „Juan” Moricz, un antreprenor aristrocrat argentiniano-maghiar, a pretins că a descoperit o serie de tuneluri subterane în Ecuador, în care s-ar afla şi aşa zisa bibliotecă de metal, după ce a primit acceptul preşedintelui ecuadorian. În 1972, Moricz s-ar fi întâlnit cu Daniken, acestuia din urmă fiindu-i arătate tunelurile, nu şi biblioteca de metal. Von Daniken povesteşte de această experienţă în următoarea sa carte „Aurul zeilor”: „Pasajele tunelurilor formează unghiuri perfecte: uneori sunt înguste, alteori largi. Pereţii săi par a fi lustruiţi. Moricz mi-a spus că asemenea tuneluri se întind pe sute de kilometri sub Ecuador şi Peru (…) Pentru a mine a fost cea mai incredibilă poveste a secolului; ar fi putut fi un SF, dacă nu le-aş fi văzut cu ochii mei. Nu e un vis sau o fantezie, ci o realitate. Sub continentul american se află un sistem gigantic de tuneluri… când şi cine le-a făcut, nu se ştie. Se află situate în adâncimea pământului şi au o lungime de mii de kilometri”.

Apoi, una dintre cele mai importante descoperiri potenţiale ale lumii ia o turnură neaşteptată. Revistele germane „Der Spiegel” şi „Stern” îi iau un interviu în 1973 lui Moricz: acesta nu neagă tunelurile, dar neagă că ar fi fost vreodată acolo cu Daniken! Acest lucru a avut un efect negativ asupra carierei lui van Daniken. Dar cei care cred că acesta din urmă n-ar fi altceva decât un mincinos şi un şarlatan, uită un simplu lucru: van Daniken e cel care a făcut public lumii povestea cu tunelurile, iar Moricz n-a negat niciodată că acestea n-ar exista. În plus, dacă Daniken ar fi vrut să mintă, nu şi-ar fi făcut publică sursa (Moricz), pentru ca acesta din urmă să poată fi intervievat de ziarişti. Probabil că Moricz a avut un motiv bine întemeiat pentru care a negat că van Daniken s-ar fi aflat în tunelurile din Ecuador.

Iată un fragment din interviul dat de Moricz prestigioasei reviste germane „Der Spiegel” pe 19 martie 1973:
Der Spiegel: Cum aţi descoperit biblioteca de metal?
Moricz: Cineva m-a dus acolo.
Der Spiegel: Cine v-a fost ghidul?
Moricz: Nu vă pot spune asta.

Mai departe, în interviu, Moricz spune că biblioteca era păzită de un trib de băştinaşi. În 1976, a fost organizată o expediţie internaţională în zona indicată de Moricz, dar nu s-a găsit nicio librărie de metal. Moricz a murit în 1991, aşa că a luat cu el secretul în mormânt. Dar povestea nu se opreşte aici…. ea devine şi mai interesantă.

Unul din organizatorii expediţiei din 1976 din Ecuador, Stan Hall, a găsit un martor băştinaş, pe nume Petronio Jaramillo, „ghidul secret” al lui Moricz în interviul din „Der Spiegel”. Jaramillo i-a spus lui Hall că a intrat în librăria de metal în anul 1946, atunci când avea 17 ani. Aceasta era imensă, iar pe rafturile sale erau pline de cărţi care aveau pe ele desene geometrice şi inscripţii scrise. Mai exista şi o a doua librărie, în care s-ar fi aflat „tablete de cristal” mici, grele şi translucide. În bibliotecă ar mai fi existat şi statui umane şi zoomorfice, iar undeva în centru s-ar fi găsit un sarcofag din material translucid, în care ar fi stat scheletul unui om-gigant! O adevărată comoară!

Jaramillo nu a putut prezenta dovezi în declaraţiile sale, dar a mai adăugat că aceste cărţi de metal erau extrem de grele… a reuşit să dea jos de pe rafturi câteva, dar nu a mai reuşit să le pună la loc.

Hall şi Jaramillo se hotărăsc, la mijlocul anilor 90, să pună la cale o altă expediţie internaţională pentru redescoperirea acestei biblioteci fantastice. Expediţia programată pentru anul 1995 a fost amânată din cauza bombardării unei baze militare ecuadoriene de către avioane peruviene. În 1997, când trebuia să înceapă, a fost din nou amânată, întrucât regimul politic din Ecuador s-a schimbat în mai rău. În 1998, Jaramillo a fost asasinat. Oare pentru că ştia prea multe? Cineva nu doreşte să descoperim adevărata istorie a omenirii…


Lasă un comentariu