Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Celebrul autor Machiavelli, înainte de a muri, îşi dorea să ajungă în iad, pentru a discuta cu marile spirite

233

Niccolo-MachiavelliCine n-a auzit de Machiavelli? A fost un celebru autor medieval, autor al faimoasei lucrări “Principele”. Inspirat din viaţa lui Cesare Borgia, fiul papei Alexandru al VI-lea, care se purta ca un tiran în Roma anului 1500, personajul lui Machiavelli este unul fără scrupule, care face orice pentru a-şi atinge scopurile egoiste: calcă peste cadavre, înşeală, păcăleşte. De aici, avem şi celebra zicală “scopul scuză mijloacele”.

De data aceasta, însă, am să vă povestesc un eveniment interesant la moartea lui Machiavelli. Pentru a-şi calma durerile de stomac, Machiavelli obişnuia să ia nişte purgative pe bază de aloe. Durerile devenind din ce în ce mai puternice, şi-a mărit doza cu de la sine putere, până a murit răpus de îngrozitoarele colici cu care s-a soldat tratamentul. Se spune că, întrebat unde prefera să meargă, în rai sau în iad, ar fi răspuns: “Mai degrabă în iad, să pot discuta chestiuni de stat cu toate marile spirite, decât în rai, cu o droaie de blegi!”

A fost înmormântat la cimitirul Santa Croce, în cel mai comun loc cu putinţă. Ceea ce nu l-a supărat câtuşi de puţin pe nepotul său, ba dimpotrivă: “Bunicul – a spus el – era amator de conversaţie; cu cât va avea mai mulţi morţi să-i ţină companie, cu atât va fi mai plăcut pentru el.”

 

Orgoni Crystal