O teorie fascinantă a unui geolog englez: capul Marelui Sfinx egiptean a fost diferit şi mult mai mare în trecut!


Sfinxul din EgiptE prea mic. Asta e problema pe care mulți o văd cu celebrul cap al Marelui Sfinx de la Giza din Egipt: proporțional, este mult prea mic pentru corpul masiv de leu pe care el stă. Acest lucru sugerează că odată, undeva în timpurile străvechi, Sfinxul a avut inițial un cap diferit … oare ca cel al unui leu?

Geologul englez Colin Reader este unul care gândește așa, și, pentru un documentar prezentat de „Smithsonian Channel”, omul de ştiinţă prezintă un alt fapt ciudat despre capul Sfinxului, ca dovadă a teoriei sale:

„Noi știm că în cea mai mare parte a existenţei sale, Sfinxul a fost îngropat până la umeri și gât în ​​nisip. Am observat că în alte locuri din Giza nisipul tinde să protejeze pietrele care sunt îngropate sub el. Capul a fost expus pentru aproape întreaga existenţă a Sfinxului. El a fost expus nisipului transportat de vânt, dar şi razelor solare … de aceea, capul ar trebui să fie mai degradat decât restul corpului, dar noi vedem inversul. Și pentru mine, există o singură explicație reală pentru asta: capul a fost tăiat şi înlocuit cu altul. Într-o etapă ulterioară a Sfinxului, ceea ce a fost acolo inițial, a fost redimensionat și reprofilat, pentru a ne oferi acest cap al faraonului. Concluzia inevitabilă e aceea că, inițial, acesta n-a fost un Sfinx. A venit în existenţă ca ceva total diferit”.

În documentarul „Smithsonian Channel” se prezintă mai multe probe posibile pentru a aproba această teorie, printre care o sculptură antică a Sfinxului, aflată în muzeul din Cairo, care arată, de asemenea, semne că ar fi fost retăiată de la forma sa inițială, pentru a reda capul unui faraon. Puteţi vedea imaginea acestei sculpturi mai jos:

cap Sfinx 2

De altfel, Colin Reader, de asemenea, – ca și un alt coleg de-al său, geologul Robert Schoch – consideră că Sfinxul este mai vechi decât cred marea majoritate a egiptologilor.

cap Sfinx 1


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock