Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Secretele Egiptului sunt dezvăluite: există un al doilea Sfinx, ascuns sub nisip, lângă piramidele egiptene?


Potrivit studiului egiptologului Bassam El Shammaa din 2007, a existat un „al doilea Sfinx” pe platoul piramidelor egiptene de la Giza. El Shammaa a spus că celebra statuie jumătate leu, jumătate om era o zeitate egipteană construită aproape de un alt Sfinx care a dispărut de atunci fără urmă.

Descoperirea unui oraș pierdut din Egipt a fost raportată în multe ziare în 1935, ca de exemplu în ziarul „Sunday Express” din 7 iulie 1935. În acel articol scris de Edward Armytage, autorul povesteşte întoarcerea sa din Egipt în Anglia, unde a asistat la excavarea unei metropole egiptene antice despre care se crede că data de 4.000 de ani. După aceea, a fost liniște, de parcă fiecare egiptolog în viață și-ar fi pierdut interesul pentru această metropolă subterană fantastică. De-a lungul anilor care au urmat, toate articolele sale s-au concentrat pe mormintele reginelor și faraonilor. În mod surprinzător, o descoperire atât de importantă, ca metropola egipteană subterană, care data de cel puțin 4.000 de ani, a fost complet ignorată.

Asta s-a întâmplat în urmă cu peste 80 de ani și astăzi ne confruntăm cu un „zid de piatră” similar, în persoana fostului ministru egiptean pentru antichități, Zahi Hawass, care a deținut această funcție până la revoluția egipteană din 2011, care l-a răsturnat pe Hosni Mubarak, și care, de asemenea, a pus capăt domniei controversate a lui Hawass ca șef suprem al tuturor antichităților din Egipt.

Cu toate acestea, el își păstrează puterea – și nu este una mică. S-au scris multe despre egipteanul „Indiana Jones” (Zahi Hawass). Acesta a spus publicului că nu există nimic sub Sfinx, niciun tunel sau vreo cameră goală, în ciuda mai multor fotografii în care se observă cum Hawass priveşte într-o groapă de sub capul Sfinxului. Ar trebui să ignorăm toate aceste dovezi?

Pe de altă parte, Vivant Denon a realizat o schiță a Sfinxului în 1798, deși nu a reprodus-o perfect. Probabil că știa că avea o gaură în vârful capului său, deoarece schițase imaginea unui tip care iese de acolo.

Să spunem că un desen nu poate fi o dovadă, dar o fotografie aeriană a Sfinxului făcută dintr-un balon cu aer cald în anii 1920 a dezvăluit că există o astfel de deschidere în vârful capului Sfinxului.

În vechile reprezentări ale complexului egiptean de la Giza, apărea doi sfincşi (două capete de lei ce ieşeau din nisip). La egipteni, era un obicei ca în desene să fie reprezentaţi doi lei, aşa cum puteţi observa mai jos:

Aşadar, este foarte posibil să existe conţină corpul îngropat în nisip al unui al doilea Sfinx, într-o movilă misterioasă şi mare, care este situată lângă primul Sfinx (vedeţi mai jos imaginea din satelit):

Un egiptolog a contactat pe cineva de la un institut renumit din Cairo, care avea echipamente ce puteau detecta obiecte situate sub nisip. Această persoană a cerut Consiliului Suprem de Antichități din Egipt permisiunea de a investiga movila misterioasă, dar nu a primit niciun răspuns. Aparent, nimeni nu are voie să investigheze zona specifică a movilei, unde se crede că ar putea fi dezgropat al doilea Sfinx. Fără îndoială că există şi un motiv pentru asta!

De ce autorităţile lumii nu vor să expună lumii ce se află în spatele acelei movile misterioase? Trebuie să se mențină viziunea clasică a istoriei egiptene antice?


Lasă un comentariu