Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

O ipoteză şocantă: Hitler a ordonat uciderea savantului Tesla, pentru a-i fura invenţia „raza morţii”? Intenţiona Hitler să distrugă Parisul în 1944 cu o asemenea rază letală?


Era 22 septembrie 1940… În acea zi, cotidianul „The New York Times” publica un articol în care, pentru prima dată, savantul Nikola Tesla dezvăluia publicului descoperirile sale în ceea ce priveşte „Raza morţii”. Iată ce spunea articolul:

„Nikola Tesla, unul dintre marii inventatori ai lumii, spune că este gata să dezvăluie guvernului american secretul unei tehnologii, care ar putea topi un avion în zbor la 400 km distanţă. Astfel, ar putea fi construit un „zid chinezesc de apărare” care va înconjura țara și va fi îndreptat împotriva oricărui dușman care va ataca America prin aer.

Tele-Forța se bazează pe un nou principiu al fizicii în transmiterea de la distanţă, la care nimeni nu a visat încă, fiind diferit de principiile de până acum. Acest nou tip de forță poate fi generat de o instalație specială, care costă 2 milioane de dolari și ar putea fi construită în doar trei luni. Mai multe instalaţii de genul acesta, situate în punctele strategice de coastă, vor putea apăra America de orice atac aerian. Razele ar topi orice tip de vehicul (aeronavă), explodând şi bombele din avioanele inamice. Nu va exista nicio apărare împotriva acestei arme, deoarece fasciculul va putea pătrunde atât prin lemn cât și prin metal.

Această rază – consideră Tesla – implică patru noi invenții, dintre care două au fost deja testate. Una dintre acestea este o metodă și un dispozitiv care elimină necesitatea unui vid avansat. A doua este un proces de producere a unei energii electrice uriașe. A treia este o metodă de amplificare a acestei forțe. A patra este o metodă de a produce o forță de respingere uriașă. Acesta va fi proiectorul sau arma sistemului. Tensiunea necesară pentru propulsarea fasciculului către țintă va atinge 80 de milioane de volți”.

Tesla a lucrat la sistemul său de apărare mai mulți ani, timp în care a realizat o serie de îmbunătățiri succesive. Însă, savantul şi-a promovat invenţia ca o armă defensivă, nu ca una ofensivă de distrugere în masă. Chiar dacă Tesla nu şi-ar fi realizat niciodată sistemul său militar, este posibil ca alţii să fi furat ideile savantului şi să fi realizat practic arma ofensivă.

Pe 7 ianuarie 1943, în Hotelul New Yorker din New York, a fost găsit mort în camera sa Nikola Tesla. Unii cred că savantul a fost asasinat, pentru a se avea acces la descoperirile sale ştiinţifice. De către cine? E posibil chiar de către nazişti, la ordinul lui Hitler.

Interesant e faptul că în aprilie 1943, Robert Ley, ministrul Muncii din Germania nazistă, i-a spus lui Albert Speer că savanții germani ar fi inventat „raza morții”. Ley a spus că fizicianul Sir James Chadwick a inventat „raza morţii” în anii ’30 și că recent oamenii de știință nazişti au perfecționat-o. Dar, nu se poate ca doi savanţi (Chadwick şi Tesla) să fi lucrat paralel la „raza morţii”; aceasta era ideea genială a lui Tesla.

„Razele morţii” ale naziştilor erau raze de neutroni care ar fi putut produce o reacție nucleară controlată într-o anumită zonă. Din descriere, sună ca o bombă nucleară. Se pare că Hitler ar fi dorit să fi folosit invenţia lui Tesla în 1944, pentru a distruge Parisul. Dar, un sabotaj de ultimă oră a amânat o astfel de acțiune. Aliații au intrat în Europa înainte ca „raza morţii” nazistă să devină operațională, iar în mai 1945 Germania s-a predat.

Căpitanul Heinze Shaeffer, comandantul submarinului U-977, a spus în cartea sa despre submarinul pe care l-a condus că, în aprilie 1945, un ofițer SS de pe nava sa i-a oferit o demonstrație a așa-numitei raze letale. Shaeffer a spus că experiența a avut loc în timpul ultimei sale călătorii peste Atlantic înainte de predarea Germaniei.