Explozii şi incendii misterioase au loc în ultima vreme la mai multe fabrici chimice şi instalaţii petroliere din întreaga lume! Coincidenţă? De ce?


În ultima perioadă se observă în lume (inclusiv în România) o mulţime de explozii la mai multe combinate şi depozite chimice şi petroliere. Desigur, accidente de genul acesta se mai întâmplă, dar parcă acestea au început să apară prea des în întreaga lume. Ce se întâmplă? E doar o coincidenţă nefericită? Eu unul nu prea cred în coincidenţe…

Ultima explozie, urmată de un incendiu a avut loc la Combinatul Chimic Azomureş în noaptea de marţi spre miercuri (6/7 iulie 2021), aşa cum se poate citi în ştirea aceasta: VIDEO. Explozie, urmată de un incendiu puternic la Combinatul chimic Azomureș. Populația a fost informată prin mesaj RO-Alert.

Bineînţeles, nu e singura explozie. Iată o listă cu altele din ultima perioadă:

– Explozie / incendiu la Rafinăria Petromidia / 2 iulie 2021: UPDATE: Explozie la Rafinăria Petromidia: Incendiul a fost lichidat. Un bărbat a murit, 2 persoane cu arsuri au fost aduse la București.

– Explozie la depozitul de aluminiu al unei Fabrici de BCA din Constanţa / 3 iulie 2021: Cauzele incendiului de la fabrica BCA de la Constanta. Prefect: „A existat initial o explozie intr-o magazie unde era pasta de aluminiu”

– Incendiu de vegetaţie în apropierea Rafinăriei Phillips din Rodeo / 6 iulie 2021: Crews Knock Down Grass Fire Near Phillips Refinery In Rodeo; I-80 Lanes Reopen.

– Incendiu la o fabrică chimică din India / 3 iulie 2021: Explosion At Chemical Plant In Maharashtra’s Palghar; 5 Injured.

– Explozie la o fabrică chimică din Bangkok (Thailanda) / 5 iulie 2021: Bangkok chemical plant blast kills firefighter, injures dozens. La uzina chimică din Thailanda s-a produs o a doua explozie / 7 iulie 2021: Second explosion at Bangkok chemical plant sparks new blaze, over 60 injured.

– O explozie puternică, urmată de un incendiu devastator, s-a produs în Marea Caspică pe o platformă petrolieră la sud de orașul Baku / 5 iulie 2021: Explozie pe o platformă petrolieră din Marea Caspică.

Şi ăstea sunt doar câteva exemple de explozii care au avut loc la începutul lunii iulie 2021. În lunile trecute, s-au mai produs alte câteva zeci de explozii / incendii la fabricile chimice şi instalaţiile petrolifere din toată lumea. Ce se întâmplă? De ce explodează aceste instalaţii? Sunt toate simple accidente? Sau e vorba de altceva?


Lasă un comentariu