Ascund aceste deschizături o bază secretă aflată pe Marte? Iată ce a fotografiat o sondă spaţială NASA…


Se întâmpla în 1976. Un om de știință de la NASA studia imagini ale unei regiuni de pe Marte numită „Cydonia”, când ceva i-a atras atenția. Nu era nicio îndoială: pe suprafața lui Marte, la 230 de milioane de km de Pământ, se afla o structură în formă de chip uman. Era imensă: avea doi ochi, un nas și o gură. În jurul feței erau piramide și structuri care nu păreau naturale. Arată de parcă ar fi fost construite de cineva. Cine a construit-o și de ce? Este un mesaj de la o civilizație avansată acum dispărută demult? Este un artefact religios? Este la fel ca Marele Sfinx? Sau ar putea conține camere precum Marea Piramidă? Apoi NASA a aruncat apă rece asupra speculațiilor. A spus că acea fotografie a arătat că fața nu era altceva decât o iluzie optică!

Sigur NASA ar spune că e o iluzie optică şi imaginea din acest articol. Imaginea crestei Wrinkle din Elysium Planitia de pe Marte a fost realizată pe 2 aprilie 2008 de camera HiRISE de la bordul sondei spaţiale NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO). Imaginea arată ceea ce par a fi două trape fixate pe suprafața lui Marte.

Soarele se reflectă în prima trapă dreptunghiulară, care poate fi metalică, în timp ce partea opusă arată o umbră dreptunghiulară întunecată unde lumina Soarelui este blocată de a doua trapă. Trapele de aproximativ 7 x 12 metri sunt usor deschise. Aceasta este o ușă care dă acces către o bază subterană? Să presupunem că nu este vorba despre ceva natural, ci artificial; ne putem întreba – cine l-a construit şi cu ce scop?

Coordonatele Google Mars: 8°50’17.09″N 150°36’32.13″E.


Lasă un comentariu