Site de secrete, stiinta si metafizica

Triadele, societăţi criminale chinezeşti

2 32

mafieSocietăţile criminale chinezeşti, cunoscute sub numele de Triade, şi-au făcut apariţia în urmă cu 400 de ani. Triadele şi-au câştigat pe plan internaţional reputaţia de a fi cele mai dure grupări de crimă organizată deşi spre deosebire de cele ruseşti sau italiene, triadele folosesc tactici psihologice de intimidare, înspăimântare a victimei şi nu recurg decât în cazuri extreme la violenţă fizică.

În prezent, numai în Hong Kong există peste 50 de triade. La acestea se adaugă cele 20 de triade din Taiwan. Puterea societăţilor criminale chinezeşti a crescut foarte mult în ultimii ani pe plan mondial, deoarece comunităţile chinezeşti cunosc o expansiune fără precedent. Se vorbeşte chiar de alianţe între ofiţeri ai Armatei Populare de Eliberare (armata oficială a Chinei) şi membri ai triadelor.

Ierarhia Triadelor

Rangul membrilor triadelor este desemnat prin numere care au o semnificaţie codificată. Astefl: liderul denumit “cap de dragon”, poartă numărul 489. Suma cifrelor din acest număr, 4+8+9, este 21 şi reprezintă câştigătorul, persoana care a fost norocoasă la jocul de cărţi 21, un joc foarte popular în China, dar şi în cazinourile frecventate de chinezi.

Următorii pe scara ierarhică sunt:

438 – “maestrul de ceremonii”, “păstrătorul ritualului” sau “asistentul lordului muntelui”. De această dată suma cifrelor este 15, care se divide cu 5 şi 3. În simbolistica chineză 5 înseamnă longevitate, iar 3 creaţie.

426 – lideri de bandă

415 – “omul de hârtie”, contabilul triadei

432 – “sandaua de paie”, curierul triadei care la nevoie poatre fi spion.

49 – soldaţii triadei. 4 înmulţit cu 9 fac 36, numărul de jurăminte pe care un soldat trebuie să le depună ca să devină membru al triadei.

Triadele în România

Comunitatea chinezească din România număra aproximativ 10.000 de membri.

Dintre care peste 90% sunt mici comercianţi care şi-au stabilit afacerea în complexul Europa din Bucureşti. Membrii acestei comunităţi sunt şantajabili deoarece, în multe cazuri, ei nu au acte pentru marfă pe care o vând şi nu plătesc impozite statului român. Din aceste motive ei nu pot să reclame poliţiei atunci când sunt şantajaţi sau chiar torturaţi de către membrii triadelor. Rapoartele serviciilor secrete susţin că în România, cea mai active triada este Triada 14K. Gruparea criminal 14K şi-a pus semnătură pe crimele chinezeşti care au îngrozit Bucureştiul în ultimii ani (chinezi găsiţi în gemantane). Pe lângă assassinate şi şantaj, mebrii Triadei 14K se ocupă cu traficul de heroină, care ajunge în România impregnate în material textile, precum şi de traficul de arme.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie