Misterul morţii unui bancher danez zguduie întreaga lume! 200 de miliarde de euro şi mafia rusă…

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: prelucrare proprie

Ştirea pe care o putem citi astăzi, 25 septembrie 2019, pe fluxul marilor agenţii de presă, este şocantă. Astfel, putem afla că un mare bancher, pe nume Aivar Rehe, fostul şef al Danske Bank din Estonia, a fost găsit mort în această ţară. El era dispărut de câteva zile, nefiind găsit în casa sa din Tallin, capitala Estoniei.

Problema era că Aivar Rehe era martor (nu inculpat) într-un caz de spălare de bani de… 200 de miliarde de euro! Suma e cu adevărat ameţitoare, fiind egală cu PIB-ul României pe anul 2018.

Rehe a condus subsidiara din Estonia a Danske Bank în perioada 2007-2015. Banca este anchetată în mai multe ţări, printre care SUA, Danemarca, Marea Britanie şi Estonia, pentru o serie de plăţi suspecte de 200 miliarde euro, realizate prin sucursala din Estonia, în perioada în care Rehe a condus instituţia bancară. În această fraudă ar fi implicaţi banii mafiei ruse.

Acum, nu pot să bag mâna în foc 100%, dar pot bănui că bancherul a fost omorât. De cine? De mafia rusă? De cei din umbră, cu care a colaborat mafia rusă? De serviciile secrete? Sunt nişte întrebări, la care greu se pot da răspunsuri acum. Însă, dacă e vorba de o sumă aşa de ameţitoare, sunt sigur că la nivelul poliţiei din Estonia se vor face presiuni astfel încât să nu se afle deloc adevărul.

Pe de altă parte, stau şi mă întreb: cum de 8 ani s-a putut face spălare de bani pentru suma de 200 de miliarde de dolari şi nimeni să nu sesizeze!?? E clar că avem aici de-a face cu o adevărată MAFIE, formată nu doar din mafia rusă, ci şi oameni cu influenţă din politică, afaceri, servicii secrete etc. din mai multe ţări din lume. Vă daţi seama că 200 de miliarde de dolari reprezintă „bani negri”, care nu revin indirect cetăţenilor (prin impozitele ce trebuiau plătite la stat), ci doar unei mâne de criminali / mafioţi ce conduce din umbră această lume.

Cazul acesta mi-aduce aminte de cei 17 bancheri care s-au sinucis suspect în anul 2014 (vedeţi aici un articol de referinţă: Încă un bancher se sinucide, aruncându-se de pe o clădire înaltă! E al 17-lea, de la începutul anului! Misterul acestor morţi a rămas neelucidat!).


  •  
  •  
  •  
  •