O nouă scrisoare codată a celebrului “Ucigaş Zodiac” a fost recent descifrată. Dezvăluie ea identitatea acestui criminal în serie?

1257

Zodiac Killer sau “Ucigașul Zodiac” este numele sub care este cunoscut un criminal în serie rămas neidentificat, ale cărui crime au fost comise în zona orașelor Benicia, Vallejo, Lake Berryessa și San Francisco (SUA) între decembrie 1968 și octombrie 1969. Numele zodiac provine de la semnele ciudate pe care le lăsa la locul faptei.

Nu se cunoaşte numărul exact al victimelor: 5 morţi au fost confirmate ca aparţinând “Ucigaşului Zodiac”, dar e posibil ca criminalul în serie să fi luat viaţa a 20-28 de persoane. În timpul isteriei de la sfârşitul anilor ’60, “Ucigaşul Zodiac” a trimis mai multe scrisori către diverse ziare din San Francisco. Patru dintre aceste scrisori au fost cifrate. Prima scrisoare a fost descifrată într-o zi de doi profesori, lucru care l-a făcut pe criminalul în serie în a elabora un cifru mult mai dificil, fiind nevoie de circa jumătate de secol pentru a-l sparge.

Astfel, recent, 3 bărbaţi (un inginer de soft, un matematician şi un programator) au utilizat puterea calculatorului, pentru a mai descifra o scrisoare a criminalului. Iată mesajul decodat şi tradus: “Sper că vă distraţi încercând să mă prindeţi. Nu eu am fost la emisiunea TV în care se discuta despre mine. Nu mi-e frică de camera de gazare, pentru că mă va trimite către paradis. Am destui sclavi care să muncească pentru mine atunci când voi ajunge în paradis. Lor le e frică de moarte, dar mie nu mi-e frică de moarte, pentru că ştiu că viaţa mea va fi uşoară în paradis”.

Emisiunea TV din scrisoarea de mai sus face referire la un telefon primit în direct într-un program TV, mulţi crezând că era vorba chiar de “ucigaşul zodiac”, dar, până la urmă, totul s-a dovedit a fi o farsă.

Ucigaşul Zodiac nu numai că a susținut că identitatea sa a fost ascunsă în unele dintre scrisorile sale codate, dar se crede că există și indicii în cuvintele probabil greșite în mod intenționat. De exemplu, unii cred că folosirea greşită a cuvântului “paradis” (“paradice” şi nu “paradise” în limba engleză, cum ar fi corect) se referă la un oraș din California, care avea un salon „pair o dice”. Alții spun că ar putea fi ceva legat de militărie, deoarece există un regiment de infanterie numit Paradice.

Aşadar, din cele 4 scrisori codate, două au fost deja descifrate. Mai sunt încă două scrisori ce trebuie decodate. Vor dezvălui ele, în cele din urmă, cine a fost monstrul din anii ’60?