De necrezut: o piramidă submarină masivă de 60 de metri înălţime şi 20.000 de ani vechime, se află scufundată în Oceanul Atlantic?


Există o piramidă masivă situată acolo unde Platon a spus că ar fi Atlantida? Piramida subacvatică masivă are cel puțin 60 de metri înălțime și are o bază de 8000 de metri pătrați. În mod ciudat, structura scufundată se potrivește descrierii relatărilor lui Platon despre locația Atlantidei. Descoperirea – deși foarte contestată – a fost făcută în chiar lângă Insulele Sao Miguel și Terceira din Arhipelagul Azorelor (Oceanul Atlantic), ce aparţine de Portugalia.

Azore reprezintă 9 insule vulcanice, care sunt situate la peste o mie de kilometri distanţă de capitala Portugaliei, Lisabona. În mod ciudat, piramida subacvatică este situată exact acolo unde filozoful grec antic Platon spunea că se află Atlantida. Dacă ne uităm la dialogurile lui Platon, vom vedea că Atlantida era situată pe o insulă din Atlantic, „în fața Stâlpilor lui Hercule”. Acolo sunt Insulele Azore.

„Prin cutremure violente și inundații, într-o singură zi și noapte de nenorocire… [întreaga rasă]… a fost înghițită de Pământ și insula Atlantida… a dispărut în adâncurile mării”, a spus Platon. În mod ciudat, în relatările sale, Platon a descris că Atlantida a dispărut într-o singură zi, deoarece a fost devorată de ocean. În mod interesant, Insulele Azore sunt situate în jurul liniilor de falie dintre plăcile tectonice nord-americane, eurasiatice și africane, aşadar are un mare potențial de instabilitate.

Structura subacvatică misterioasă găsită sub ocean este considerată a fi o piramidă pătrată. Cercetătorii susțin că structura a fost scufundată de cel puțin 20.000 de ani, sau în jurul ultimei ere glaciare, când ghețarii planetei noastre s-au topit. Potrivit ziarelor din Portugalia, Diocleciano Silva a descoperit prima dată piramida subacvatică. Estimările timpurii indică faptul că structura are cel puțin 60 de metri înălțime și are o bază de 8000 de metri pătrați.

Silva a descoperit piramida în timp ce se afla într-o excursie pe mare, împiedicându-se de piramida scufundată folosind echipament batimetric de la bordul navei sale (Batimetria este studiul adâncimii subacvatice a fundului unui lac sau ocean).

Cu toate acestea, nu toată lumea este convinsă că este o piramidă scufundată. Scepticii spun că ar putea fi vorba de un deal vulcanic subacvatic, și nu o rămășiță a unei civilizații antediluviene.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock