Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Irak-ul vrea să interzică jocurile video violente – ideea e foarte bună, dar imposibil de pus în practică


Autoritățile irakiene au în vedere interzicerea jocurilor video populare de tip shooter, cum ar fi Fortnite și PUBG, temându-se că acestea duc la violență în rândul tinerilor. Un înalt parlamentar irakian, Sami’a Ghulab, a declarat într-o conferință de presă la Baghdad că se teme că jocurile video de acest gen „amenință pacea socială și morală” a țării.

„Comitetul pentru cultură, informare, turism și arheologie consideră cu mare îngrijorare răspândirea fenomenului jocurilor video care provoacă violență în rândul copiilor și tinerilor”, a declarat Ghulab, președintele Comisiei parlamentare.

Temerile legate de creșterea tendințelor agresive la copii și adulții tineri reprezintă o preocupare crescândă în Iraq. În noiembrie 2018, un tânăr şi-a ucis prietenul cu o pușcă, de vină fiind jocul PUBG. Ghulab a cerut autorităților să pună capăt acestui fenomen negativ, prin emiterea de legi care să împiedice circulația acestor jocuri video violente.

În cazul jocurilor video on-line, e mai dificil ca totul să fie interzis de lege; de aceea, se face apel la liderii religioși pentru a încerca să-și folosească poziția avută în comunitățile locale pentru a-şi consilia enoriaşii.

Deşi o asemenea lege de interzicere este una bună, ea este prea târziu gândită pentru a se mai face ceva, fiind absolut inutilă. Violenţa din jocurile video (dar şi din filme şi mediul on-line) este una problematică, ea influenţând caracterele violente de mai târziu ale copiilor. Dacă era necesar să se facă ceva concret, trebuia făcut de acum 40 de ani, pe plan mondial, pentru a limita sau chiar elimina violenţa de la TV / din jocurile video. Dar nu există niciun interes pentru a se face ceva în această privinţă, scopul Ocultei Mondiale fiind acela de a menţine la nivelul societăţii un climat de violenţă, căci doar aşa pot fi oamenii manipulaţi mai uşor…