Bine aţi venit în Metavers! Curând vom trăi într-o realitate virtuală, fiecare având propriul „avatar” on-line? Ce ni se pregăteşte?


Imagine: piqsels.com (Commons Creative – free)

Bine ați venit în Metavers! O nouă lume ciudată în care elitele globaliste miliardare vor încerca acum să-i ademenească pe toţi într-o utopie creată de Inteligenţa Artificială și de algoritmi de computer. Recent, Facebook a anunțat că își schimbă numele în „Meta” (Facebook a murit, trăiască Meta! Ne vom conecta în viitorul apropiat la “Metavers”?) și, deși asta ar putea suna ca un alt rebranding corporativ, este orice altceva, spune Patrick Wood, un expert în tehnocrație și transumanism.

Schimbarea numelui este esențială pentru planurile şefului Facebook, Mark Zuckerburg, de a împinge o agendă care să atragă 1 miliard de utilizatori Facebook într-o nouă realitate transumanistă, spune Wood, redactor-șef al „Technocracy News and Trends” și autor al mai multor cărți pe această temă. Wood a oferit un interviu pe 28 octombrie 2021 cu Brannon Howse (Facebook Changes Name and Introduces Technology That Encourages Living in a Virtual World of Transhumanism), ridicând vălul asupra unei noi lumi misterioase, numită „Metaversul”, care va prelua în curând Internetul.

Dar, Facebook nu este singurul jucător din Metavers. Mulți speră să profite de asta. Furnizorul de servicii celulare Verizon, într-un comunicat de presă din anul 2020 în care își prezintă planurile de a fi un jucător în această arenă, a spus clar: „Metaversul vine. Avea nevoie doar de 5G. Tipul de lumi digitale pe care le-am văzut doar în filme SF sau în experiențele VR (Realitate Virtuală) – se numește Metavers, iar tehnologia e suficientă pentru a trece dincolo de idee” (The Metaverse is coming — it just needed 5G).

Verizon descrie imaginea de mai sus astfel: „Am văzut versiunea de la Hollywood a Metaversului – o eroină care se plimbă pe o stradă aglomerată, cu reclame digitale peste tot, în timp ce răufăcătorii CGI o pândesc în umbră. În viața reală ai putea fi tu, stând acasă, folosind un ceas sau ochelari pentru a-ți transforma camera de zi într-o versiune virtuală a lumii noastre actuale. Sau ai putea alege să-ţi creezi tu o lume fantezie.”

Pentru cei nefamiliari, progresele tehnologice cu evoluție rapidă au depășit ceea ce este cunoscut sub numele de „Realitate Virtuală”, în ceea ce lumea tehnologiei numește „Realitate Augmentată”. Pentru a vedea cum va fi viitorul apropiat, Wood recomandă filmul din 2018 „Ready Player One”: „Este un film SF, în care un tip își pune nişte ochelari și, dintr-o dată, este cufundat în această lume nouă. Și este o lume artificială, dar el poate călători prin ea, poate face lucruri, îmbrățișa oameni, iubește oamenii, trage cu arme, poate face tot felul de lucruri în această lume virtuală. Mulți oameni aseamănă Metaversul cu acel film”. Aici va începe să devină bizar: un tărâm al imaginației, în care utilizatorii vor putea să transceadă realitatea lor actuală sau să amestece și să potrivească părți din realitatea actuală cu o nouă realitate creată de ei.

„Acesta este o piatră de temelie a transumanismului, în care oamenii pot trăi într-o lume artificială şi în care pot interacționa la fel de ușor ca în lumea reală”, a spus Wood. „Știu că sună incredibil, dar se vorbeşte despre crearea unui avatar pentru tine, care să fie avatarul tău online. Va arata ca tine, va vorbi ca tine si vei putea trece de la o realitate virtuala la alta. Și vă veți recunoaște unul pe altul în aceste realități diferite.”

Astfel, vor dispare liniile dintre identitatea ta fizică și cea online. Klaus Schwab a anticipat acest lucru când a descris în cartea sa din 2017,” The Fourth Industrial Revolution”, o nouă economie digitală, în care va avea loc o resetare globală. Schwab a spus: „A patra revoluție industrială va duce la o fuziune a identităților noastre fizice, digitale și biologice”.

„Așa cum au spus unii, realitatea este Metaversul, iar Metaversul este realitatea. Sunt același lucru”, crede Wood. El descrie Metaversul ca o „poartă de intrare în transumanism”, care este planul elitelor de a crea Umanitatea 2.0, adică un „om mai perfect”. Elitele cred că vor realiza acest lucru prin îmbinarea omului cu mașina, și conectând această fuziune la Metavers.

Wood a spus că pionierul acestei tehnologiei este şi futurologul Ray Kurzweil, care s-ar putea foarte bine să-și împlinească visul de a-și învia tatăl decedat, creând un avatar pentru tatăl său. Tatăl său va putea să acționeze şi să interacționeze cu oamenii, în interiorul Metaversului. Dar nu va ieși niciodată de acolo. Dar în interiorul Metaversului, el poate fi „în viață”.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock