O forţă necunoscută din alte lumi are grijă de noi? Cum a fost dat peste cap proiectul „West Ford” de plasare a sute de milioane de ace de cupru în orbita Pământului…


Conform Wikipediei, „Proiectul West Ford” (cunoscut și ca „Project Needles” sau „Proiectul acelor”) a fost un test efectuat de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, în numele Armatei SUA, în 1961 și 1963, pentru a crea o ionosferă artificială deasupra Pământului.

În apogeul războiului rece, toate comunicațiile internaționale erau fie trimise prin cabluri de comunicații submarine, fie prin ionosferă. Armata SUA era îngrijorată că sovieticii ar putea tăia acele cabluri, astfel că ionosfera era singurul mijloc de comunicare cu forțele de pe tot globul. Pentru a atenua potențiala amenințare, Walter E. Morrow a început „Proiectul Acelor” în 1958. Scopul proiectului era să plaseze în ionosfera Pământului 480.000.000 de ace de cupru, care să funcţioneze ca nişte antene dipol, pentru a facilita comunicația radio globală. Acele de cupru folosite în experiment aveau 1,78 centimetri lungime și 25,4 micrometri în diametru. Lungimea a fost aleasă deoarece era jumătate din lungimea de undă a semnalului de 8 GHz utilizat în studiu. Acele au fost plasate pe orbita medie a Pământului, la o altitudine cuprinsă între 3.500 și 3.800 de kilometri, la înclinații de 96 și 87 de grade.

O primă încercare a fost lansată pe 21 octombrie 1961, dar acele nu au reușit să se împrăștie. Proiectul a avut succes în cele din urmă cu lansarea din 9 mai 1963. Cu toate acestea, tehnologia a fost în cele din urmă abandonată, parțial din cauza dezvoltării sateliţilor moderni de comunicații și parțial din cauza protestelor altor oameni de știință. Radioastronomii britanici au protestat față de experiment. Ziarul sovietic „Pravda” s-a alăturat și el protestelor sub titlul „USA Dirties Space”, adică „Gunoiul spaţial american”. Academia Internațională de Astronautică consideră experimentul ca fiind cea mai proastă eliberare deliberată de resturi spațiale.

Asta e teoria oficială… Există însă o teorie a conspiraţiei care ne spune altceva. Şi anume, faptul că în 1961 SUA a aruncat pe orbita terestră sute de milioane de ace de cupru, pentru a sabota programul spaţial sovietic. Toate emisiunile radio-TV au fost afectate, până când se spune că un OZN uriaş ar fi aspirat în câteva minute toate acele de cupru! Dacă ar fi adevărată informaţia, atunci problema care s-ar pune ar fi următoarea: ce forţă extraterestră pare că are grijă de noi?


Lasă un comentariu