Un plan SF: un „zgârâie-nori” cu fundul în jos, construit dintr-un asteroid de deasupra Pământului


Planul bizar ar face să existe cea mai înaltă clădire din lume, atârnând în jos de pe un asteroid aflat pe orbita Pământului. Conceptul, care a fost publicat de Clouds Architecture Office, este atât de nebunesc încât vă gândiţi că poate a fost o glumă de 1 Aprilie, care a fost publicată mult prea devreme.

Cunoscut sub numele de Turnul Analemma, noua clădire va fi suspendată cu susul în jos, de pe un asteroid mare, prin cabluri puternice de la aproximativ 50.000 de km deasupra suprafeței Pământului.

Din moment ce acest turn este suspendat în aer, el poate fi construit oriunde în lume și transportat la poziția sa finală. Însă, o asemenea structură pare a fi imposibil de realizat. De ce? În primul rând, la momentul actual nu se cunosc soluţii practice pentru a construi aşa ceva. În al doilea rând, ce s-ar întâmpla dacă ar fi un incendiu sau alte situații de urgență pe un asemenea turn? Ce s-ar întâmpla dacă orbita asteroidului, care ar fi transporta întreaga greutate a clădirii, ar începe să se deterioreze?

Sursa (traducerea şi adaptarea): inquisitr.com


Lasă un comentariu