Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Incredibil! Chinezii vor să construiască cel mai înalt zgârâie-nori din lume, de 220 de etaje, în doar 90 de zile!

76

blankCea mai înaltă clădire actuală din lume este Burj Khalifa din Dubai. Având înălţimea de 828 de metri, pentru construcţia sa au fost nevoie de cinci ani pentru a fi finalizată. Acum, o companie de constructii din China, Broad Sustainable Building (BSB), susţine că intenţionează să construiască cea mai înaltă clădire din lume, Sky City, cu înălţimea de 838 de metri, în Changsa (China), în doar 90 de zile, anunţă site-ul inhabitat.com.

Deşi ar părea absurd, chinezii vorbesc foarte serios. Acest zgârie-nori din Changsha va fi construit atât de repede, întrucât fiecare etaj va fi prefabricat – de fapt, 95% din clădire va fi construită într-o fabrică. Totuşi, asamblarea celei mai înalte clădiri din lume, în doar 90 zile, rămâne o sarcină dificilă; ea este, totodată şi prea ieftină, căci întregul zgârie-nori costă doar 628 milioane dolari.

Clădirea Sky City nu va fi însă atât de fragilă pe cât unii oameni şi-ar putea imagina; pereţii exteriori ai clădirii vor avea 15 cm grosime şi va consuma doar 20% din energia pe care o consumă o clădire convenţională. Acest zgârâie-nori poate adăposti un întreg oraş…până la 100.000 de oameni!

Dacaă autorităţile vor aproba proiectul, construcţia va începe în noiembrie 2012 şi va fi finalizată la sfârşitul lui ianuarie 2013. S-o vedem şi pe asta…

Orgoni Crystal