Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Incredibil ce casă uimitoare şi-a construit un cuplu american, fără să se împrumute la bancă pe zeci de ani!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankIndiferent de mărime sau locație, „acasă” este locul unde ar trebui să fim cu inima. Fie că este vorba despre o vilă, un apartament de oraș sau o cabană lângă mare, acel loc nu va fi „acasă” decât dacă vă place să locuiți în ea.

Cu toate acestea, e greu în ziua de astăzi să deţineţi o locuinţă proprietate personală, decât dacă aveţi bani cash (ceea ce înseamnă să fiţi bogaţi) sau dacă vă împrumutaţi de la bancă pe o perioadă de 25-30 de ani, prin credit ipotecar… Dar, mai există şi altă cale? Se pare că da, dacă luăm exemplul lui Jaimie și Dave, un cuplu american, care a luat decizia de a ieși din capcana ipotecilor bancare şi şi-a creat o nouă casă din containere de transport maritim.

Folosind două containere, unul de 7 metri și altul de 13 metri, cei doi au creat o casă frumoasă și au umplut-o cu tot ce au nevoie, inclusiv cu dragoste și bucurie. Jaimie a spus: „Ne-am gândit, cât de greu este să lipim câteva containere împreună?”

Cuplul a găsit și a cumpărat o mică bucată de pământ într-un cadru ideal și s-a străduit să transforme cele două containere metalice într-o casă frumoasă, făcând totul de unii singuri. Structura, instalațiile sanitare, cablurile electrice şi toate lucrările de construcție au costat în jur de 80.000 USD. Au economisit o avere din costurile forței de muncă. Desigur, a fost de mare ajutor faptul că Dave a fost priceput la prelucrarea metalelor.

Dacă vi se pare mult 80.000 USD, să ştiţi că în America o casă „normală” costă câteva sute de mii de dolari americani…

Locuința avea nevoie de aprobări, ce au fost obţinute de la autorităţi, iar odată ce planurile casei au fost aprobate, totul a fost construit într-un timp record. Cei doi au lucrat în toate weekend-urile şi au putut să se mute după doar 10 luni. Chiar dacă bărbatul a avut probleme medicale în tot acest timp, cei doi nu au renunţat la casă şi nu s-au lăsat până nu au terminat-o.

Rezultatul final este pur și simplu uimitor. Casa are un frumos dormitor la etaj, care se deschide spre un balcon cu o vedere superbă. Zona de la parter are o sufragerie spațioasă, o bucătărie utiliată, o cămară și o baie. Toate acestea sunt încadrate de copaci înalți şi de grădina lor amenajată.

Minunat!

Urmăriţi casa lor pe YouTube.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu