Extraordinara femeie-maimuţă Zana, găsită în Munţii din Caucaz: „ADN-ul ei e unic în lume”. De unde a apărut această creatură?


Sute de exploratori, teoreticieni și alţi pasionaţi de paranormal au încercat să găsească un exemplar viu de „Bigfoot” sau ceva asemănător. Totul pare să fie doar un mit, dar, în anul 2015, profesorul Bryan Sykes, un genetician de frunte de la Universitatea din Oxford, susținea că o femeie pe nume Zana, care a trăit în Rusia secolului al XIX-lea și părea a fi „jumătate umană, jumătate maimuţă” ar fi putut reprezenta o creatură exotică necunoscută.

Martorii din secolul al XIX-lea au descris femeia înaltă de 1,90 metri înălțime, găsită în Munții Caucaz (între Georgia și Rusia), în Republica Abhazia, ca având „toate caracteristicile unui animal sălbatic”, fiind acoperită şi de păr gros pe tot corpul.

Femeia-maimuţă a fost capturată de un comerciant local în anii 1850, care a angajat un grup de vânători. Zana a fost vândută şi trecută pe la mai mulţi proprietari, până când a venit să-l slujească pe nobilul Edgi Genaba ca servitoare.

Zana a avut cel puțin 4 copii cu bărbați locali, iar unii dintre descendenții ei încă trăiesc în regiune. Profesorul Sykes a făcut o descoperire uluitoare când a efectuat teste de salivă pe 6 dintre rudele vii ale femeii-maimuţe, precum şi după ce a a analizat dinții fiului mort al Zanei, Khwit. Astfel, analiza ADN a relevat faptul că toate probele conțineau cantitatea potrivită de ADN african pentru ca femeia-maimuţă Zana să fie „100% africană”, dar, în mod remarcabil, ea nu se aseamănă cu niciun grup cunoscut.

Unii au susținut că Zana era o sclavă otomană care a evadat, dar profesorul Sykes spune că „ADN-ul ei fără seamăn în lume” respinge această teorie. Profesorul crede că strămoșii ei au trăit în Africa în urmă cu 100.000 de ani și apoi s-au adaptat în îndepărtatul Caucaz mai multe generații.

Asemănarea ei a fost aceea cu o fiară sălbatică, spunea un zoolog rus în 1996. Puterea ei fizică era enormă. Ea putea întrece chiar şi un cal și putea înota în râu, chiar și atunci când râul era învolburat.

Zana a fost în cele din urmă „îmblânzită” de nobilul care a cumpărat-o ca slujitoare și a ținut-o pe moșia sa din Tkhina, în Republica Abhazia. Se pare că femeia-maimuţă a murit undeva în anii 1890.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO