Elon Musk şi noul său mesaj misterios de pe Twitter: „Luaţi pilula roşie”, cu referire la celebrul film „Matrix”


Elon Musk, celebrul miliardar american, a stârnit a stârnit din nou controverse pe Twitter, printre cei 34 de milioane de urmăritori ai săi. De data aceasta, într-un tweet, preşedintele companiei Tesla a spus: „Luați pilula roșie” („Take the red pill”). Ivanka Trump, fiica președintelui Trump, a răspuns mai târziu tot pe Twitter: „Taken!”, adică „Am luat-o”.

Pentru cei care nu știu, „Luaţi pastila roșie” este o faimoasă replică din popularul film din 1999 „The Matrix”, în secvenţa în care se vorbeşte despre căutarea adevărului din spatele unui lucru. Există o alegere între o pastilă albastră și cea roșie; dacă luaţi pastila roşie, povestea se termină, persoana se trezește, chiar dacă va avea parte de un adevăr neplăcut. Atunci când se ia pilula albastră, persoana va rămâne în „Țara Minunilor”, adică va trăi în Matrix, în ignoranţă fericită şi nu în adevăr.

Oare ce-a vrut să spună Elon Musk cu această nouă postare de pe Twitter? Că el doreşte să ne dezvăluie un adevăr neplăcut? Elon Musk nu e la prima postare de acest gen. Pe 1 mai 2020, el a scris pe Twitter: „Îmi voi vinde aproape toate bunurile fizice. Nu voi mai deţine nicio casă”! – lucru care i-a făcut pe mulţi să se întrebe ce se ascunde în spatele acestei afirmaţii (citiţi mai multe în acest articol – Mesaje şocante ale miliardarului Elon Musk de 1 mai 2020: „Îmi voi vinde aproape toate bunurile fizice. Nu voi mai deţine nicio casă”! Ce se ascunde în spatele lor?).