Ce obiect misterios se află lângă Lună, în timpul eclipsei de Super Lună sângerie de pe 31 ianuarie 2018?


În seara de miercuri, 31 ianuarie 2018, Luna a oferit un adevărat spectacol. Trei evenimente diferite, legate de satelitul natural al Terrei, s-au produs simultan.

În primul rând, vedem o Super Lună, când satelitul natural al Pământului se apropie mai tare decât de obicei de planeta noastră. Apoi, ne aflăm în cea de-a doua fază de Lună plină din ianuarie, adică aşa anumita “Lună albastră”. Şi în al treilea rând a avut loc eclipsa de Lună, adică Luna a trecut prin umbra Pământului şi a căpătat o culoare uşor roşiatică, aşa numita Lună sângerie. Din păcate, eclipsa totală de Lună nu s-a văzut foarte bine în România, ci mai degrabă din America.

Însă aici intervine misterul despre care doresc să vorbesc în acest articol. Într-un videoclip postat pe YouTube de un utilizator pe nume wailin rift, în timpul eclipsei de Super Lună din Alaska, se observă un obiect planetar în apropierea Lunii, ca un fel de „semilună”.

Utilizatorul se întreabă, pe bună dreptate, despre ce-ar putea fi vorba. Şi aici avem următoarele versiuni:

* Un „moon dog”, adică un fel de „Lună falsă”, fenomen asemănător cu „Soarele fals” („sun dog”), ce apare din cauza reflexiei sau refracției luminii în cristale de gheață care sunt prezente la nori de mare altitudine;

* O eroare în Matrixul în care trăim;

* O iluzie optică la filmare, din cauza reflecţiei luminii. Şi totuşi, atunci când face zoom (înainte şi înapoi la imagine), „artefactul luminos” rămâne constant, aşadar trebuie să excludem această cauză;

* Un imens corp ceresc necunoscut.


Lasă un comentariu