Astăzi s-a anunţat oficial că regele Mihai a murit… Dumnezeu să-l odihnească în pace! … dacă nu cuva a murit mai demult. În martie 2016, scriam acest articol – Oameni buni, ce se întâmplă!? Casa Regală ne anunţă că regele Mihai e grav bolnav, pe când un ziarist ne spune din ianuarie 2016 că Maiestatea Sa e mort deja de câteva luni! Care e adevărul şi care e manipularea!? – despre un ziarist, pe nume Ilian Uţă, care scria în 18 ianuarie 2016 pe site-ul ziarulprofit.ro, următorul titlu şocant: “Regele Mihai a murit dar nu are loc de veci!”. Citez din articol:
„Regele Mihai a murit, decesul său fiind ascuns atât de membrii Casei Regale dar şi de autorităţile republicii (…) El a murit în a doua parte a anului 2015, iar trupul său neînsufleţit stă în conservare într-un laborator privat de lângă Zurich (…) Principalul motiv pentru care moartea Regelui Mihai ar fi trecută sub tăcere este acela că, potrivit regulilor unei monarhii, nu există încă un loc de veci pentru acesta. Mai pe scurt, regele a murit de câteva luni dar nu există încă un loc în care să fie înmormântat conform uzanţelor (…) Regele Mihai ar trebui să îşi doarmă somnul de veci alături de înaintaşii săi la Curtea de Argeş, recent declarat oraş regal de către chiar reprezentanţii monarhiei. Necropola Regală de la celebra mănăstire a fost aleasă de Regele Carol I ca loc de veci pentru el şi urmaşii săi (…) Problema e că nu mai exista niciun loc disponibil pentru înmormântarea regelui Mihai la Curtea de Argeş. Rapid, s-a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Argesului şi Muscelului şi s-a început degrabă construcţia unei noi necropole regale”.
Adevărul e că din 2015 nu s-a mai văzut nicio fotografie sau înregistrare video cu regele Mihai (în afara celor oficiale), iar monarhul nu a mai apărut deloc în public. Aşadar, nicio ipoteză n-ar fi exclusă. Însă, indiferent dacă regele a murit în 2015 sau acum, pe 5 decembrie 2017, el a rămas o mare personalitate a istoriei române.
Dar, legat de regele Mihai, mi-aduc aminte de o întâmplare povestită de bunica mea. Imediat după ce România a fost declarată republică şi regele Mihai a fost nevoit să renunţe la tron (decembrie 1947), s-a început o campanie în toată ţara de înlăturare a tuturor simbolurilor regale. Lui bunica-mea, de la ţară, i s-a spus că trebuie să arunce orice fotografie cu regele Mihai pe care ar fi avut-o prin casă. Bunica mea păstra însă un tablou cu regele, pe care nu l-a dorit să-l arunce ca un gunoi, ci l-a ascuns bine în podul casei. N-a vrut să se despartă de el, chiar cu riscul de a fi descoperită şi anchetată ulterior. Ţinea mult la rege pentru că „i-a făcut foarte mult bine” (vorbele bunicii) şi pentru că simţea că poate avea încredere în el.
Rămâi cu bine, în memoria noastră, rege!