Fascinant: Evanghelia secretă a lui Iisus Hristos a fost descoperită şi ascunsă de cavalerii templieri! Dezvăluirea acesteia ar zdruncina din temelii creştinismul…


Sfânta Scriptură sau Biblia este considerată a fi una sfântă pentru creştini. Există mai multe pasaje din Biblie care dețin semnificații criptice și idei simbolice, care sunt adesea interpretate într-un mod greșit. Mulți cercetători şi-au dedicat toată viața pentru a descifra sensurile ascunse ale cărții sfinte cu idei și teorii noi.

Să luăm de exemplu „Cina cea de taină”, în care Iisus Hristos a băut dintr-un pahar (denumit „Sf. Graal”) împreună cu apostolii săi. „Sfântul Graal“ este considerat a fi un artefact legendar și un simbol sacru în lumea creștinismului. S-a spus că societatea secretă „Cavalerii templieri” a ascuns Sf. Potir, împreună cu alte comori creștine importante. Dar, dacă Sf. Graal nu a fost niciodată un pahar? Dacă a fost altceva?

Acum, un cercetător şi istoric, Grigor Fedan, crede că Sf. Potir, comoara pierdută a lui Hristos, a fost interpretată greșit de-a lungul istoriei încă din primele zile ale creștinismului. Cercetătorul, care trăiește în Hawaii, a petrecut 7 ani cercetând Sfântul Graal, el de fapt nefiind altceva decât Biblia secretă a lui Iisus, scrisă de către Mântuitor chiar cu mâna sa. Domnul Fedan crede că Evanghelia originală, scrisă de mâna lui Hristos, ar putea încă exista şi astăzi, iar descoperirea ei ar putea transforma din temelii creștinismul.

Cavalerii templieri, în timpul unei cruciade, au luat cu asalt Ierusalimul în anul 1099, aflând cu această ocazie locaţia adevăratului Sfânt Graal, adică Biblia lui Iisus. Templierii au transportat textul sfânt în Europa și l-au păstrat în secret timp de secole întregi. El a fost ascuns în special de Biserica Catolică, care ar fi făcut orice pentru a pune mâna pe manuscris.

Domnul Fedan a declarat: „Paharul era doar un simbol și un cod pentru învățăturile reale ale lui Iisus”. De aceea, Evanghelia a preluat simbolul unui potir, pentru a reprezenta „inima lui Hristos“.

Cercetătorul a mai spus că descoperirea Evangheliei lui Iisus va transforma din temelii creștinismul. El crede textul antic a fost mult timp ascuns în Biblioteca din Alexandria, cel mai mare depozitar al cunoașterii în lumea antică. Dar manuscrisul a fost ascuns de către călugări, înainte de atacul asupra Bibliotecii de către forțele papei, în anul 391. Textul sfânt a fost mutat într-o locație secretă, Munții Tibesti din Ciad, unde a fost descoperit de templieri. Tibesti, situat în Republica Ciad din nordul Africii, este o regiune muntoasă fascinantă și pustie. Aici se află cele mai înalte masive muntoase sahariene, vârfurile lor cele mai înalte depășind 3.000 metri.

Domnul Fedan crede că templierii au făcut mai multe copii după Biblia lui Iisus, pe care le-au ascuns în mai multe locuri; cercetătorul spune că una dintre locaţii unde s-ar afla o copie este misterioasa Capelă Rosslyn din Scoţia.

Sursa (traducerea şi adaptarea): Daily Star


Lasă un comentariu