Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În urmă cu 6.000 de ani, deşertul Sahara era un loc verde, plin cu păduri, animale şi oameni! Rămâne un mister ce s-a întâmplat ulterior…

  •  
  •  
  •  
  •  

blankUn nou studiu publicat în revista „Scientific Advances Journal” a confirmat ceea ce oamenii de știință și arheologii suspectează demult: deşertul Sahara a fost cândva o regiune verde și înfloritoare a Pământului, care a fost locuit de un număr foarte mare de oameni.

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au determinat printr-o analiză detaliată a sedimentelor marine colectate din toată Africa de Vest că regiunea a avut odată o cantitate de zece ori mai mare de precipitații decât cele pe care le primește astăzi. Potrivit lui Jessica Tierney, cea care a condus studiul, acest lucru ar fi însemnat că marea regiune a Deșertului Sahara ar fi fost foarte diferită faţă de cea de azi, fiind mult mai primitoare pentru oameni şi animale. Ea a spus că această perioadă, pe care ea și echipa ei au numit-o „Sahara verde”, a fost cuprinsă în urmă cu 5.000 și 11.000 de ani.

Deşertul Sahara a fost odată verde și locuită de ființe umane

Dovezile arheologice au sugerat mai demult că Sahara a fost locuită. Au existat un număr mare de descoperiri interesante în trecut, care au sugerat că odată, aici, au trăit comunități destul de mari de oameni. Acești oameni s-au hrănit cu animalele și plantele care ar fi fost prezente în savanele și preeriile împădurite din regiune. Dovezile arheologice sugerează că ființele umane s-au retras treptat din regiune în urmă cu aproximativ 8.000 de ani.

Potrivit lui Tierney, acest lucru este în concordanță cu știința. Sedimentele marine indică faptul că a existat o perioadă de uscăciune de mii ani în deșertul Sahara, iar, în aproximativ același timp, ființele umane au început să migreze departe de regiune. După exodul în masă din deșertul Sahara, după schimbările climatice extreme, unele comunități s-au întors să se stabilească încă o dată în regiune.

Sursa: Science Daily.com

P.S. Totuşi, din studiu nu aflăm de ce locul unde se află acum deşertul Sahara a devenit arid. Se spune că din cauza mutării centurii de ploi tropicale, însă, ce a determinat această mutare rămâne încă un mister. Părerea mea că totul are de-a face cu celebrul „potop al lui Noe”, când multe lucruri s-au schimbat pe planeta noastră (inclusiv scufundarea sau deplasarea Atlantidei).


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal