O descoperire colosală: a fost găsită epava navei spaniole San Jose, scufundată acum 3 secole şi care conţine o comoară imensă de aur argint şi smaralde! Ar putea valora chiar şi 17 miliarde de dolari!


galionul San JoseIată o descoperire colosală care, spun eu, că va destabiliza piaţa mondială a aurului, a argintului şi a pietrelor preţioase. Citez ştirea de pe The Sydney Morning Herald:

Columbia a găsit epava unei nave spaniole care s-a scufundat acum peste 300 de ani în largul coastei din dreptul Cartagenei și care este considerată a fi încărcată cu smaralde, aur și monezi de argint, susţine președintele columbian Juan Manuel Santos. San Jose s-a scufundat în 1708 în apropiere de Marea Caraibelor, în dreptul portului Cartagena. Nava a făcut parte din flota regelui spaniol Filip al V-lea, care s-a luptat cu englezii în timpul războiului de succesiune spaniol.

Guvernul columbian s-a aflat mult timp într-o dispută cu o companie americană, Sea Search Armada, specializată în căutarea de epave de nave. Aceasta din urmă şi-a arogat dreptul de proprietate asupra epavei, dar în 2011, un tribunal american a declarat fostul galion spaniol drept proprietatea statului columbian.

Se presupune că întreaga comoară de pe nava spaniolă scunfudată ar valora între 4 şi 17 miliarde de dolari, o sumă cu adevărat colosală!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO