Un petroglif indian străvechi ne prezintă doi sori misterioşi văzuţi de pe Pământ


Arheologii din India cred că ar fi putut găsi cea mai veche reprezentare cunoscută a corpurilor cereşti, într-o expunere bizară de artă veche pe piatră. Piatra cu „doi sori” gravaţi a fost găsită în situl arheologic Burzahom din Kashmir.

Piatra a fost dezgropată în timpul unei săpături din 1969, dar de atunci ea a uimit arheologii datorită reprezentării sale enigmatice a ceea ce par a fi două obiecte cosmice mari pe cer, posibil sori gemeni sau luni gemene. Un nou studiu susține însă că sculptura misterioasă poate reprezenta o supernovă deosebit de strălucitoare, care a apărut în jurul anului 4500 î.Hr.

Desenul de pe stâncă pare să arate doi vânători care, cu un câine, se apropie de un cerb; mai sus de ei se găsesc două discuri mari şi luminoase pe cer. Astrofizicianul Mayank Vahia, de la Institutul Tata de Cercetare Fundamentală din Mumbai, a publicat o nouă teorie, că cel de-al doilea disc ar putea fi o supernovă, după ce s-au efectuat mai multe datări cu radiocarbon pe diverse obiecte găsite în situl arheologic de la Burzahom.

Cele două obiecte sculptate pe piatră par să aibă aceeași luminozitate și să apară una lângă cealaltă, căzând astfel teoria că ar putea reprezenta Soarele și Luna. În schimb, Vahia consideră că unul din discuri ar putea fi Luna, în timp ce celălalt ar putea fi o supernovă extrem de strălucitoare, care rivalizează cu luminozitatea Lunii. Vahia concluzionează că ar putea fi vorba de reprezentarea supernovei HB9, care a explodat în jurul anului 4500 î.Hr., şi care a creat o luminozitate comparabilă cu cea a Lunii. Vahia continuă să speculeze spunând că cei doi vânători ar putea reprezenta constelațiile Orion și Pesti, în timp ce animalele reprezintă constelaţia Taurului și galaxia Andromeda. Dacă s-ar confirma acest lucru, ar însemna că vechii oameni din Burzahom aveau cunoștințe astronomice mult mai avansate decât se credea anterior.

Ar putea acesta un exemplu de cunoaștere astronomică antică sau ar putea piatra aceasta să reprezinte ceva ciudat? Poate însă că e vorba de două OZN-uri şi de o înregistrare a vizitei astronauților antici, care au venit de pe o planetă foarte îndepărtată cu mii de ani în urmă? Sau ar putea fi ele simple decoraţiuni care au fost interpretate greșit de cercetătorii moderni?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): ufo-spain.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock