Un spectru ciudat şi un halou de culoarea curcubeului a fost fotografiat de un vânător! Fenomen natural sau manifestarea unui spirit?


aparitie stranie 2O fotografie neobișnuită, ce a fost luată în timpul unei partide de vânătoare, a creat controverse pe rețelele de socializare, întrucât s-a reușit captarea unui spectru bizar pe aparatul de fotografiat.

În poza misterioasă, puteți vedea un obiect ciudat, cu o umbră și cu o sferă în jurul lui, în principal, de culorile curcubeului. Incidentul i-a uimit pe toți cei care au văzut fotografia, obţinând atenția mass-medii. Fenomen natural? Sau aspect care merge cu mult dincolo de înțelegerea noastră?

După ce a văzut „globul de aur” pe care l-a fotografiat, Scott Vierck a început să se gândească la senzația stranie pe care a trăit-o în pădurile din sud-vestul statului Oregon (SUA) în căutarea de vânat. Vierck, un fermier în vârstă de 54 de ani, avea speranța de a termina partida de vânătoare înainte de ivirea zorilor, pe 14 decembrie 2013. Zona nu era foarte cunoscută, iar terenul era destul de accidentat.

La un moment dat, bărbatul a început să experimenteze un sentiment ciudat: „Am avut un sentiment foarte ciudat”, explică Vierck. „Eram destul de încordat”. Bărbatul a parcat mașina și a mers într-o poiană, de unde a început să privească prin binoclu. Nevăzând nimic în acea direcție, bărbatul s-a întors și, deodată, el observă ceea ce părea a fi un glob cu lumină strălucitoare, ce se reflecta în valea de ceaţă, şi care avea un spectru obscur în mijlocul ei.

„M-am gândit imediat: asta e ciudat, umbra mea se află chiar în mijlocul globului”, a spus Vierck. „N-am mai văzut așa ceva. Era în special ceva auriu, dar avea şi câteva culori ale curcubeului. Și m-am gândit: Ce dracu e asta?”

Primul lucru pe care l-a crezut Vierck a fost acela că globul format era reflectarea unei sticle sau unui obiect metalic din jurul ei; de aceea, a păşit puţin înainte. Dar când s-a mutat, globul părea complet imobil, stând perfect în jurul umbrei bărbatului. Gândindu-se apoi că cercul luminos ar putea fi o reflexie a ceva metalic de pe haina sa, fermierul a încercat să se acopere complet, dar cercul se afla totuşi acolo!

„Am mers 40 sau 50 de metri în toate direcțiile, dar globul stătea perfect imobil în jurul meu. Avea dimensiunea care poate fi văzută din fotografie”, a spus Vierck, adăugând că „după un minut, trebuie să spun că m-am speriat.”

Din cauza fenomenului misterios, bărbatul a decis să facă două imagini, doar pentru a se convinge că globul era real, şi nu doar imaginația sa, dar după vizionarea imaginilor pe camera foto, globul continua să fie acolo. Apoi, la un moment dat, misteriosul spectru a dispărut.

Bărbatul spune că spectrul din fotografia nu poate fi umbra sa, din moment ce doar mâna sa dreaptă era ridicată când a făcut poza, iar cea stângă era coborâtă jos; dar, dacă se măreşte fotografia se observă că „umbra” pare a avea mâinile în sus, ca nişte aripi.

Soţia fermierului crede că acel spectru ar putea fi vorba de spiritul mort al bunicului bărbatului ei, care l-a învățat să vâneze și să pescuiască și care a trăit în această zonă. Dar Vierck, fiind mai sceptic, nu a împărtășit această idee: „Am tot încercat să găsesc o explicație mai plauzibilă, ceva de genul căldura corpului meu sau umiditatea din aer, dar nu am găsit nicio soluţie satisfăcătoare.”

După ce imaginea lui Vierck a devenit publică, mulți oameni au împărtășit ideea soției sale, că ar putea fi vorba de un înger sau spirit din familie. Sunt alţii care sugerează însă că ar putea fi vorba de un fenomen natural care se numeşte „spectrul Brocken” sau „spectru montan”. Fenomenul apare în orice zonă montană, şi este descris ca o umbră enormă şi mărită a unui observator; picăturile de apă suspendate în aer sunt reflectate în lumina Soarelui spre observator, formând un halou de lumină colorată în jurul unei umbre fantomatice.

Dar totuşi, fermierul susţine că umbra era imobilă odată cu mişcarea sa, ceea ce complică şi mai mult cazul…

Sursa articolului: Yakima Herald Republic.com

aparitie stranie 1

Spectru Brocken, un fenomen natural
Spectru Brocken, un fenomen natural

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO