Oamenilor de ştiinţă le e frică să examineze „Enigmalith”-ul, un artefact de 100.000 de ani ce conţine o piesă electronică! Astfel, s-ar putea rescrie întreaga istorie a omenirii!


Enigmalith 1În 1998, inginerul John J.Williams a descoperit ceea ce părea a fi un conector electric ce ieşea din pământ. El a început săpăturile și a găsit un conector de priză cu trei picioare, ce se afla încorporat într-o piatră. În conformitate cu Williams, piatra bizară a fost descoperită în timpul unei excursii într-o zonă rurală din America de Nord, departe de așezările umane, de complexe industriale, aeroporturi, fabrici sau uzine. Deşi acest lucru ar putea afecta credibilitatea descoperirii sale, Williams refuză să ofere exact locaţia descoperirii sale, de teama că situl ar putea fi jefuit de alte relicve misterioase.

Cunoscut ca „Enigmalit / Enigmalith” (o combinație de cuvinte dintre „enigmă” şi „monolit”), dispozitivul are, fără îndoială, aspectul unui component electronic încorporat într-0 piatră de granit solidă, formată în mod natural şi compusă din cuarț și feldspat (inclusiv procente foarte mici de mică).

Din cauza secretului care înconjoară descoperirea, a prețului său de 500.000 dolari, precum și a unei teorii privind originea extraterestră a obiectului, mulți din comunitatea științifică au clasificat „Enigmalith” ca fiind o farsă creată exclusiv pentru faima proprietarului său. Cu toate acestea, inginerul Williams spune că artefactul său neobișnuit este disponibil pentru analiză orice cercetător. Curios e faptul că oamenii de ştiinţă au ezitat cercetarea minuţioasă a artefactului, în ciuda disponibilităţii autorului descoperirii, care a oferit „Enigmalith”-ul pe gratis oricărei echipe serioase de cercetare.

Enigmalith 2

Conform celor spuse de Williams, care a consultat un inginer geolog ce a examinat obiectul, componenta electronică încorporată în granit nu dezvăluie nicio urmă care să demonstreze că ea ar fi fost lipită sau sudată; de aici, se trage concluzia că obiectul exista deja în momentul formării pietrei. După descoperirea artefactului, analiza geologică a constatat că piatra trebuie să aibă aproximativ 100.000 de ani, o imposibilitate tehnică în conformitate cu dezvoltarea tehnologică a omenirii.

„Fişa de priză” cu trei picioare, încorporată în granit nu pare să fie fabricată din lemn, plastic, cauciuc, metal sau alt material recunoscut. Prezintă o atracţie magnetică slabă, iar citirile cu ohmmetru arată că aceasta are o putere care se apropie de cea a unui circuit deschis.

În timp ce scepticii cred că este un fals, Williams este convins că a descoperit o relicvă autentică, fie realizată de o civilizaţie avansată şi dispărută a omenirii, fie de o civilizaţie extraterestră. Unii cred că oamenii de știință nu vor să se apropie de artefact, deoarece le este frică de ceea ce s-ar putea descoperi… Dacă în felul acesta, întreaga istorie a omenirii ar trebui rescrisă?


Lasă un comentariu