Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Veste proastă pentru omenire: cercetătorii cred că există şanse între 13 şi 50% ca Apocalipsa să ne distrugă ca specie până în anul 2100…


apocalipsa-2100Un matematician de la Universitatea din Barcelona ​​a estimat că există 13% şansă ca omenirea să nu reuşească să ajungă până la finalul secolul 21, ca urmare a unui eveniment catastrofic. Dr. Fergus Simpson, matematician la Universitatea din Institutul de Ştiinţe Cosmice din Barcelona, ​​a declarat că a existat 0,2% şansă pentru apariţia unei „catastrofe globale” în oricare an până la sfârşitul secolului 21.

Calculul se bazează pe „argumentul Apocalipsei” care se spune că ar putea prezice numărul viitor de membri ai speciei umane, pe baza estimării numărului total de oameni născuți până în prezent.

„Concluzia noastră cheie este aceea că riscul anual de catastrofă la nivel mondial depăşeşte în prezent 0,2%”, a spus Dr. Simpson într-o lucrare academică numită „Apocalipsa acum? Reconsiderarea argumentului Apocalipsei”, care poate fi accesată prin biblioteca online al Universităţii Cornell.

Potrivit calculelor Dr. Simpson, în jur de 100 de miliarde de oameni s-au născut deja și un număr similar se va naște în viitor, înainte de dispariţia rasei umane. Totuşi, el a estimat că există 13% şanse ca omenirea să nu ajungă până la finalul secolului 21. Aceasta este o concluzie mult mai optimistă decât studiile anterioare, ca cele ale astronomului britanic Sir Martin Rees, care sugerează că există o probabilitate de 50% ca extincția omenirii să se producă înainte de anul 2100, în cartea sa din 2003 – „Ora noastră finală”.

Sursa: The Independent