Un nou studiu ADN stabileşte faptul că vechii egipteni proveneau din nepotul lui Noe, aşa cum ne spune şi Biblia


Într-un studiu științific, ADN-ul preluat din mumiile egiptene a fost decodificat, producând rezultate neașteptate despre adevăratele origini ale poporului egiptean. Aceste rezultate confirmă o teorie controversată care urmărește prima dinastie egipteană până la Ham din Biblie, așa cum este descris în Cartea Genezei.

Oamenii de ştiinţă au fost de mult timp preocupaţi de originea poporului egiptean. Până în prezent, nu existau date empirice care să clarifice problema. Majoritatea cercetătorilor cred că vechii egipteni au provenit din Africa de Nord; această credință științifică a contrazis mult povestirea biblică, care desemnează ca strămoș al Egiptului pe Miţraim, fiul lui Ham, aşadar nepotul lui Noe: „Din aceştia s-au format mulţime de popoare, care s-au aşezat în diferite ţări, fiecare după limba sa, după neamul său şi după naţia sa. Iar fiii lui Ham au fost: Cuş, Miţraim, Put şi Canaan” (Geneza 10:5-6). Conform Bibliei, Miţraim s-a stabilit în Egipt, în timp ce Cuş s-a stabilit în Africa.

Un studiu recent al ADN-ului mumiilor egiptene, condus de Johannes Krause de la Institutul Max Planck pentru știința istoriei umane, a aruncat o lumină asupra acestui subiect, iar constatările sale susțin povestirea biblică.

Încercările anterioare de a studia ADN-ul rămășițelor mumificate au fost neconcludente. Clima caldă a Egiptului, combinată cu procesul de îmbălsămare practicat de vechii egipteni, a distrus majoritatea ADN-ului. Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat 151 de mumii din Abusir el-Meleq, aproximativ 90 de km sud de Cairo. Eșantioanele lor au acoperit 1300 de ani de istorie egipteană antică, de la aproximativ 1388 î.H.

Cercetătorii au fost capabili să colecteze 90 de mostre de ADN mitocondrial si trei mostre de genomi, totalitatea ADN-ului unui organism. Rezultatele surprinzătoare au arătat că vechii egipteni erau mai strâns legați de populațiile din Orientul Apropiat și de Asia de Sud-Vest, și nu din Africa de Nord așa cum se credea anterior.

„În vechii egipteni, nu găsim deloc strămoșii din Africa Subsahariană”, a declarat Krause pentru CBC News. „Ei arată ca fiind foarte asemănători cu locuitorii din Orientul Apropiat şi extrem de diferiţi cu africanii din zona subsahariană”. Studiul a arătat că influența africană asupra egiptenilor este relativ recentă, intră în fondul genealogic după epoca Imperiului Roman.

Aceste noi descoperiri se încadrează în teoria „Dynastic Race”, susținută de arheologul David Rohl. Teoria lui Rohl este că vechii egipteni au sosit pe mare din Mesopotamia, au cucerit Valea Nilului și au înființat primele dinastii egiptene. Acest lucru este în contradicție directă cu teoria anterioară conform căreia primii conducători egipteni și o mare parte a populației au sosit din Africa.

Rohl a creat această teorie, pe care a explicat-o în cartea sa „Legenda – Geneza civilizației”. Conform teoriei lui Rohl, Ham (fiul lui Noe) și poporul său s-a mutat din Mesopotamia pentru a se stabili în Egipt după Marele Potop. Rohl explică că aceasta este baza pentru Horus, una dintre cele mai semnificative zeități egiptene, care a fost, de fapt, Ham. Numele „Horus” înseamnă „cel îndepărtat”, ceea ce înseamnă că el a venit de departe.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): https://www.breakingisraelnews.com/90106/dna-study-mummies-indicates-ancient-egyptians-descended-biblical-ham/#Hd2qqyHbo58Ve8IY.97


Lasă un comentariu