Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

NASA a distrus 325 de benzi magnetice cu înregistrări ale unor vechi misiuni spaţiale… Ce are de ascuns!?


Mai multe computere NASA, din era misiunilor Apollo și sute de role de benzi misterioase au fost descoperite într-un subsol al unui inginer  decedat din Pittsburgh, care a lucrat la NASA, spune un raport NASA, publicat ca răspuns la o lege din SUA privind libertatea de informare la cerere (FOIA). Cele mai multe dintre benzi sunt nemarcate, dar restul par a fi benzi de instrumentație ale misiunilor NASA Pioneer 10 și Pioneer 11, către Jupiter si Saturn. Cele două computere sunt atât de grele încât o macara a fost probabil folosită pentru a muta computerele, a concluzionat raportul.

La un moment dat, la începutul anilor 1970, un inginer IBM care lucra la NASA, a luat acasă computerele și benzile misterioase. Un dealer de antichităţi, invitat să curețe subsolul plin de electronice, a descoperit calculatoarele. Dispozitivele erau mod clar etichetate ca „NASA Property”, adică „Proprietatea NASA”, astfel încât dealerul a chemat NASA pentru a face cercetări.

„Vă rugăm să spuneți NASA că aceste obiecte nu au fost furate”, a declarat moștenitorul inginerului, potrivit raportului NASA. „Acestea au aparținut lui IBM Allegheny Center, Pittsburgh, PA 15212. În perioada 1968-1972, IBM a scăpat de mai multe lucruri, şi a oferit permisiunea de a le lua”.

Anchetatorii NASA au preluat 325 de benzi magnetice de date pe 8 decembrie 2015. Benzile măsurau 14 centimetri în diametru; benzile erau în stare proastă și aproape toate erau afectate de mucegai. Majoritatea benzilor nu au fost etichetate, dar din benzile care au fost etichetate, conținutul lor părea a fi legat de misiuni, inclusiv Pioneer și Helios, iar intervalul a fost cuprins între 1967 şi 1974.

Raportul NASA mai precizează că agenţia spaţială americană nu a avut nevoie de calculatoarele din subsol, pentru că erau foarte grele de scos, atât datorită dimensiunilor cât şi a greutăţii lor.

Recomandarea finală a anchetatorului NASA: „Distrugeţi benzile. Nu există dovezi care să sugereze că acest material este important din punct de vedere istoric. Vă recomandăm eliminarea prin distrugerea imediată a tuturor benzilor magnetice”.

După toate anchetele, un ultim mister a rămas nerezolvat. Calculatoarele NASA sunt etichetate cu un număr de contract: „CONTRACT NR. NAS5-2154”. NASA nu a reușit să găsească nicio evidență a unui astfel de contract. Având în vedere că NASA a șters în mod „accidental” benzile Apollo 11 privind aselenizarea din 1969, poate că această recomandare – „Distrugeţi benzile” – n-ar trebui să ne surprindă. NASA are multe de ascuns, nu?


Lasă un comentariu