A fost găsită epava submarinului nazist cu care ar fi putut fugi Hitler la sfârşitul celui de-al doilea război mondial


Nava submersibilă nazistă din cel de-al doilea război mondial, U-3523, a fost mult timp în centrul zvonurilor, sugerând că şefii naziști, inclusiv chiar însuşi Hitler, ar fi reuşit să fugă din Berlin în America de Sud (mai precis în Argentina), după ce Germania a capitulat la sfârșitul războiului.

Însă, descoperirea epavei submarinului a pus capăt aceste teorii a conspiraţiei. „După război, au existat mai multe zvonuri despre naziștii din conducerea Germaniei care au fugit în submarinele „U”, ducând cu ei aurul nazist, care a ajuns în siguranță, iar submarinul U-3523 a hrănit aceste zvonuri”, scrie pe site-ul oficial Muzeul de război maritim al Danemarcei Jutland.

„Tipul XXI a fost primul submarin autentic care putea naviga sub mare pentru un timp prelungit, iar U-3523 avea o rază care i-ar fi permis să navigheze non-stop până în America de Sud”.

Submarinul eşuat a fost găsit așezat într-un unghi de 45 de grade, la o adâncime de circa 130 de metri sub mare. Totuşi, momentul şi cauzele scufundării submarinului nazist rămân încă neclare.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cbsnews.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock