Un specialist britanic crede că în curând vom putea introduce sau şterge memorii (amintiri) în sau din mintea umană! Însă el uită că fiinţa umană e una multidimensională…


stergerea memorieiUn om de știință britanic crede că am putea avea în curând capacitatea de a manipula amintirile. Ar putea suna ca ceva din filmul „Total Recall”, dar, în conformitate cu profesorul Tim Bliss, un neurolog britanic de top, în curând ar fi posibil să adăugăm și să eliminăm amintirile, la fel cum salvăm sau ștergem datele de pe un computer.

„Cred că memoria este una dintre facultățile esențiale ale minții pe care o vom înțelege în cele din urmă aproape complet”, a spus el. „Nu am putea spune la fel despre alte facultăți ale minții, cum ar fi conştiinţa. Pentru memorie, însă, cred că ştim destul de bine ceea ce se întâmplă. În cazul acesta, o întrebare ar putea apărea: putem să ne introducem amintiri pe care nu le avem de fapt? Teoretic e posibil. În practică, desigur, nu putem face asta acum, dar eu nu spun că nu se poate întâmpla. Este unul dintre acele lucruri pe care societatea va trebui să le decidă.”

Poate că, având o astfel de tehnologie, am putea să ne întrebăm: De ce cineva ar dori să aibă amintirile altcuiva? Sau, de ce am dori să eliminăm complet amintirile incomode din mintea noastră? Totuşi, specialiştii spun că eliminarea amintirilor dureroase se poate dovedi de fapt avantajoasă în tratamentul unei game largi de boli.

Sursa: The Telegraph

P.S. Acestor specialişti le place să se lupte cu morile de vânt şi le place să fabuleze. O asemenea tehnică, chiar dacă ar fi posibilă în viitor, ar şterge doar memoriile din conştient. Însă, se ştie că aceste amintiri / memorii rămân înmagazinate în subconştient / inconștient, iar de acolo nu le mai poţi şterge niciodată decât cu ajutorul unor anumite tehnici speciale de „ardere a kharmei” de care vorbesc unele tradiţii spirituale milenare a omenirii. Dacă aceşti specialişti cred că bagi nişte electrozi în creier şi, gata, ai şters sau introdus amintiri, se înşeală amarnic. Omul e o fiinţă multidimensională, nu doar trup fizic, iar cu ajutorul aparatelor şi maşinăriilor se poate interveni doar la nivelul trupului, nu şi în celelalte aspecte multidimensionale ale fiinţei umane.


Lasă un comentariu