Mesaj şocant al unui profesor universitar: „Suntem o ţară de imbecili cu studii universitare! Nu ne interesează nimic, în afară de laptopuri, telefoane şi mâncare!”


inserati creierul aiciRar mi-a fost să fiu de acord 100% cu părerea cuiva. Eu am, de obicei, propriile mele opinii incomode, care deranjează de multe ori. Însă, de data aceasta, sunt de acord 100% cu spusele acestui profesor de limbă şi literatură engleză de la o universitate de prestigiu din România, aşa cum putem citi acest articol excepţional de pe presalibera.net. Nu ştim numele profesorului (probabil că a dorit să rămână anonim, pentru a nu avea în continuare probleme), dar jos pălăria pentru atitudinea sa tranşantă, care se vrea a fi un semnal de alarmă pentru generaţiile actuale de studenţi.

Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nici măcar nu știu că America e continent, nu țară. Nu mai avem nevoie de fantome zombate care vin aici ca să-și ia o diplomă. Diploma aia poți s-o folosești doar atunci când se termină o anumită hârtie în casă. Nu vă mințiți pe voi înșivă: mai mult de jumătate dintre voi vor ajunge să lucreze la o fabrică sau într-un restaurant, pentru că sunteți lenoși și aroganți!

Sunteți o generație aproape pierdută. Nu vă interesează nimic, în afară de telefoane și laptop-uri și stomacurile voastre. Aveți o minte putrezită. Poate vă credeți mai inteligenți decât alții, poate câțiva dintre voi și sunt dar restul, restul sunteți toți la fel de mediocri. Pentru asta ați și venit aici – să acumulați cunoștințe, nu să putreziți în bănci!

Nu vă irosiți unica șansă de a ajunge cineva. În epoca contemporană, unde informația digitală deține puterea, iar mintea umană este folosită din ce în ce mai rar, voi puteți să luați puterea în mâinile voastre, dar fără voință și cunoștință, o veți pierde foarte rapid.

Sper ca următoarea noastră întâlnire să aibă loc într-o bibliotecă, nu restaurant fast-food. Rămâneți cu bine.

P.S. Mesajul integral al profesorului îl puteţi citi în articolul din linkul de mai sus amintit. Sunt absolut sigur că profesorul nu a dorit să generalizeze şi să spună că întreaga generaţie actuală cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani ar fi o „generaţie pierdută”. Sunt absolut sigur că există în cadrul acestei generaţii şi persoane cu adevărat inteligente, şi de care ar trebui să fim mândre de ele. Dar, din păcate, majoritatea acestei generaţii este aşa cum a caracterizat profesorul. Şi nu doar ea… şi celelalte generaţii (deşi mai puţin pregnant). În loc să fme preocupaţi de cunoaştere, de lectură, de idei, de discuţii filozofice, noi suntem ocupaţi mai degrabă de bârfă, de lucruri superficiale, de amuzament ieftin, de distracţii inutile, ce-ţi irosesc energia (drogurile, jocurile video, cluburile etc.). Aceasta înseamnă viaţă irosită, şi e atât de păcat când atâtea lucruri bune am putea face pe Pământ.

Iar o mare parte din vină o poartă şi mass-media actuală, care promovează numai non-valori „mondene” (de genul Guţă, Salam, piţipoance etc.), nulităţi politice sau divertisment sex*ual de proastă calitate. Câte posturi TV culturale ați văzut în România, care să se ocupe exclusiv numai de cultură? Vă spun eu: niciunul! Şi aici am să vă dezvălui unul din ideile mele: dacă aş avea bani suficienţi, fără nicio ezitare aş investi într-un post TV cultural, în care să prezint spectacole de teatru, de operă, operetă, dans, concerte de calitate, cercuri literare etc. Ştiu că un asemenea post TV nu ar aduce profit ca alte genuri de televiziune, dar puţin mi-ar păsa. Aş avea doar satisfacţia că aş putea aduce contribuţia la creşterea nivelului cultural al acestei ţări. Dar, ăsta e doar un vis măreţ…

Ideea e că trebuie făcut ceva în ţara aceasta, pentru a creşte nivelul de educaţie şi cultură al poporului nostru. Cum? Prin prezentarea a cât mai puţine ştiri politice (să-i lăsăm pe politicieni să se bălăcărească între ei) şi de ştiri „mondene” („piţiponceală”) şi prin promovarea agresivă a cunoştinţelor din domeniile de bază (istorie, geografie, fizică, matematică, chimie, biologie), a culturii, a religiei şi a filosofiei. Aşa cum spunea marele filozof Aristotel, „minţile înalte cultivă idei, cele medii vorbesc despre evenimente, iar cele mediocre bârfesc despre oameni”.

P.P.S. Pentru a nu fi discuţii şi comentarii ulterioare inutile: şi eu am fost student. Aveam şi eu calculator în vremea aceea. Şi pe atunci existau jocuri video, droguri şi cluburi; însă nu practicam niciunul din aceste „hobby”-uri, ci frecventam bibliotecile. Pentru mine, cunoaşterea a fost mult mai importantă decât „ispitele” din acele vremuri.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock