Incredibila poveste a lui Oscar, pisica care vesteşte moartea! Până şi pisicile ştiu mai mult despre moarte decât noi, oamenii!


pisica paranormala OscarPovestea pisicii „paranormale” Oscar a apărut pentru prima dată în 2007, această fiinţă continuând să fascineze personalul de la Azilul de Bătrâni și Centrul de Reabilitare din Providence, Rhode Island (SUA). De ce? Pentru că pisica Oscar locuiește la centrul de reabilitare și atunci când stă mai mult timp cu un pacient, acesta este un semn sigur pacientul respectiv va muri în câteva ore! Pisica vine special pentru momentele finale din viaţă ale pacientului… Aţi putea credeo pisică a cărei prezență vesteşte moartea ar fi una de temut, dar Oscar este privit ca un companion comfortabil.

Dr. Dosa, un profesor geriatrician și asistent la Universitatea Brown, a fost primul care l-a făcut pe Oscar celebru în toată lumea, într-un articol publicat în revista „New England Journal of Medicine” şi intitulat O zi din viaţa pisicii Oscar. Articolul din revista de medicină nu este un studiu științific despre abilităţile lui Oscar (deşi ar merita), ci, mai degrabă, o narațiune despre acțiunile lui Oscar.

Ușa de la camera pacientului este închisă, astfel încât Oscar stă și așteaptă. El are lucruri importante aici, scrie dr. Dosa. „El o supraveghează pe doamna T. Ea este în mod clar în faza terminală a bolii și respiră greu (…) Motanul adulmecă aerul, o priveşte în final pe doamna T., sare din pat și părăsește rapid încăperea. Astăzi nu va muri doamna T. (…) Doamna K. se odihnește liniștită în patul ei, având o respirație echilibrată, dar superficială. Ea este înconjurată de fotografii ale nepoților ei. În ciuda acestor suveniruri, ea este singură. Oscar sare în patul și din nou adulmecă aerul. Face o pauză pentru a analiza situația, şi apoi se ghemuieşte lângă doamna K. După ce-a văzutOscar stă cu doamna K, asistenta a chemat familia doamnei K pentru a veni la centru. De asemenea, a chemat şi un preot pentru ultima împărtăşanie. Familia se afla în jurul doamna K, iar una dintre rudele ei a întrebat ce făcea pisica acolo. I s-a răspuns că pisica se afla acolo pentru a o ajuta pe doamna K să ajungă la ceruri. O jumătate de oră mai târziu, doamna K muri”.

Dr. Joan Teno a observat că pisica se află lângă cei muribunzi cu 2 ore înainte de a muri. El nu crede că pisica ar avea capacităţi paranormale, ci pur şi simplu există o „explicaţie biochimică”. Joe Nickell, un cercetător în domeniu, dă o posibilă explicație: Cum celulele mor, carbohidratii se degradează în mai mulți compuși oxigenați, inclusiv în diferite tipuri de amestecuri cetonechimice cunoscute pentru aroma lor parfumată. E posibil ca Oscar să miroase pur şi simplu un nivel ridicat de un compus chimic eliberat înainte de moarte. Cu siguranță animalele au un simț mai rafinat al mirosului, care îl depăşeşte pe cel al omului obișnuit.

Orice ar fi, rămânem uimiţi ce capacităţi uluitoare au unele animale, de care noi oamenii, nu dispunem, deşi ne credem „superiori”.


Lasă un comentariu