Alertă! Un nor toxic traversează zilele acestea România! De unde provine el?


Zilele trecute, un vulcan din Oceanul Atlantic (La Palma, insulele Canare) a erupt, aruncând în aer o cantitate mare de cenuşă. Se pare însă că s-a format un nor care este destul de periculos, pentru că aşa cum declară directorul Autorităţii Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, el conţine cenușă vulcanică, compuși chimici sau dioxid de sulf și clor sau brom.

Conform specialistului român, norul toxic va intra în ţara noastră în zona de vest (pe 26 septembrie 2021) şi apoi se va deplasa spre estul ţării, până pe 28 septembrie.

Fizicianul Silviu Gurlui, de la Univ. Al. I. Cuza din Iași, a spus următoarele: „Norul este alcătuit din compuși chimici, fie cenușă vulcanică, fie dioxid de sulf, poate și clor, brom, deci compuși ce pot afecta compoziția chimică a atmosferei la altitudine, ce pot influența și cantitatea de ozon, până la urmă. Acest nor a intrat în țară sau intră prin partea de vest și până mâine acoperă aproape toată țara”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO