Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Iată-l pe Jonathan, cea mai bătrână creatură de pe Terra… Nu peste mult timp, va atinge vârsta de 200 de ani!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankTrăim într-o lume plină de multe lucruri bizare și minunate, iar mica insulă Sf Elena (St. Helen), din Oceanul Atlantic nu face excepție. Iar aici, principala atracţie pentru temerarii care se încumetă să ajungă în mijlocul oceanului, este Jonathan şi prietenii lui. Dar, cine este Jonathan și de ce este el atât de faimos? Jonathan, Myrtle și Fredrika sunt trei din cele cinci broaște țestoase uriașe care trăiesc pe Sf. Elena. Mai există și alte două ţestoase, David și Emma, ​​dar acestea sunt mai timide şi se ascund.

Jonathan poate că este cea mai bătrână creatură de pe Pământ. Are 187 de ani, deci, peste 13 ani va face două secole! Joe Hollis, singurul veterinar de pe insulă, spune că Jonathan este practic orb, suferind de cataractă, nu mai are simţul mirosului, dar auzul său este încă bun și funcționează corect.

Ţestoasele au fost întotdeauna celebre pentru mărimea lor și durata lor mare de viață. Jonathan este o specie rară de ţestoasă gigantă de Seychelles. El și prietenii lui provin din Atolul Aldabra din Oceanul Indian. Dar cum a ajuns Johnathan pe Sf. Elena? Nimeni nu poate spune cu adevărat. Teoria principală este că el ar fi fost cumpărat în anul 1882 de către Hudson Janisch, care a fost guvernatorul insulei în acea perioadă.

Din cauza orbirii sale, lui Johnathan i-a fost dificil să mai găsească hrană, devenind la un moment dat subnutrit. Acest lucru a avut consecințe negative pentru biata ţestoasă, pielea devenindu-i uscată, iar ciocul – moale, când ar fi trebuit să fie extrem de ascuțit, de unde dificultatea de a mânca. Însă, a fost pus în aplicare un regim de hrănire, lui Johnathan oferindu-i-se o găleată de fructe și legume proaspete în fiecare duminică dimineață. Cu acest supliment nutritiv suplimentar, pielea sa s-a refăcut, iar ciocul i-a devenit din nou ascuţit.

Deşi nimeni nu vrea să vorbească despre asta, moartea lui Johnathan este inevitabilă. Data este incertă, poate că va trăi încă 20 sau 30 de ani, cine știe?

Iată-l pe Jonathan în 1900:

blank

Şi iată-l în zilele noastre (nu s-a prea schimbat, nu-i aşa?):

blank


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal