Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Ruşii au noi arme militare periculoase, care produc halucinaţii inamicilor


Faceţi cunoştinţă cu o nouă armă care a fost instalată pe două nave de război rusești, o armă care face ca inamicii să aibă halucinaţii. RIA Novosti (agenţia rusă de presă) a anunţat recent instalarea și testarea armelor 5P-42 Filin („ochi de bufniţă” în traducere) pe navele de război Gorshkov și Kasaton, care patrulează în Oceanul Arctic.

5P-42 Filin a fost creat de Ruselectronics, pentru a-i incapacita pe militarii inamici, fără a-i ucide, prin utilizarea unei lumini puternice în loc de artilerie sau explozivi. Luminile oscilatoare de tip stroboscop funcționează la o frecvență scăzută, care excită nervul optic, provocând o orbire temporară, halucinații, greață și alte efecte secundare care elimină capacitatea inamicului de a-și focaliza ţintele. În urma experimentelor, s-a constatat următoarele: 20% dintre subiecţi au remarcat efectul halucinogen al expunerii, iar 45% s-au plans de ameţeli, greață, semne de dezorientare în spațiu.

Cum rămâne însă cu militarii care poartă ochelari de soare de protecţie sau care lucrează în altă parte decât pe punte sau în zona ferestrelor? Vor mai fi ei afectaţi de acestă lumină „halucinantă”? Da, pentru că radiaţiile din spectrul vizibil și din cel în infraroşu, în combinație cu modularea luminozității de înaltă frecvență pot suprima în mod eficient dispozitivele de vizibilitate pe timp de noapte, dispozitivele de măsurare a distanței cu laser în infraroșu, sisteme de ghidare cu rachete ghidate la distanțe de până la 5 km.

Aşadar, „Ochiul de bufniţă” distruge orice armă care foloseşte un sistem de ghidare prin laser. Ar trebui să fim îngrijorați? De fapt, această tehnologie a fost disponibilă de ani de zile atât pentru uz personal cât și pentru cel militar. Însă „Ochiul de bufniţă” poate afecta balanţa de putere, mai ales ţinând cont de rapoartele cu halucinaţiile produse.