Razele X au fost inventate prima dată de Nikola Tesla şi nu de fizicianul german Röntgen!? Iată imaginea cu raze X a piciorului şi pantofului lui Tesla…


Imaginea din acest articol (ce provine de la Muzeul Tesla, Belgrad, Serbia; document nr. MNT, VI/II, 122) a fost obţinută de genialul inventator Nikola Tesla în 1896, ea reprezentând o imagine cu raze X făcută de el însuși pe un dispozitiv de design propriu. Tesla a început să experimenteze cu energia radiațiilor la sfârșitul secolului al XIX-lea, în special în anul 1894. În acest timp, inventatorul a construit ceea ce el a numit „shadowgraphs”, care era un tub vid de înaltă energie ce funcționa cu ieșirea unei bobine Tesla, cea mai recunoscută invenție a sa dintre toate.

Pentru a-i testa funcționarea, Tesla a folosit singurul model pe care îl avea la îndemână – pe el însuşi. Și-a instalat camera grafică în umbră și a operat-o în timp ce și-a expus unul dintre picioare la ea. Rezultatul este cu siguranță uimitor, deoarece dezvăluie practic oasele piciorului inventatorului, alături de structura metalică care alcătuia pantoful acestuia. Încurcăturile metalice prin care se împletesc șireturile sunt foarte evidente în fotografia cu raze X a lui Tesla. În plus, se dezvăluie și modul în care cizmarii au modelat tocurile de pe tălpile pantofilor cu diferite cuie pentru a susține pantoful.

Din păcate, laboratorul său a fost implicat într-un incendiu devastator în 1895, care a distrus multe dintre invențiile lui Tesla. Şi se pare că laboratorul lui Tesla a fost ars în mod deliberat. Este posibil ca, dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, Nikola ar fi fost înaintea fizicianului german Wilhelm Röntgen, care a publicat un raport cuprinzător despre utilizarea razelor X. Dacă nu și-ar fi pierdut echipamentul de cercetare, poate că Tesla ar fi acum recunoscut drept inventatorul aparatului cu raze X.

Dar Tesla a fost un om complet pasionat de știință și, deși Röntgen a fost recunoscut pentru descoperirea razelor X, și-a continuat experimentarea în acest sens. Mai târziu, a reușit să obțină și o imagine cu raze X a mâinii sale stângi expusă la raze X. De fapt, el a fost cel care a subliniat beneficiile utilizării acestui tip de tehnologie în scopuri de scanare medicală.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Razele X au fost inventate prima dată de Nikola Tesla şi nu de fizicianul german Röntgen!? Iată imaginea cu raze X a piciorului şi pantofului lui Tesla…”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock