Concluzie neaşteptată: Viitorul poate fi prezis cu ajutorul viselor – ne spun oamenii de ştiinţă


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Lumea viselor rămâne un mister, în ciuda studiilor ample și amănunțite făcute asupra lor. Însă, cercetătoarea britanică Sue Llewellyn (de la Universitatea din Manchester / Marea Britanie) consideră că procesarea informațiilor de către creier în timpul somnului produce imagini despre viitor. Aşa că Sue Llewellyn a propus părăsirea misticismului și analiza viselor dintr-un punct de vedere mai rațional. Cercetătorul a ajuns însă la concluzii destul de neobișnuite în lumea științifică și afirmă că viitorul poate fi prezis cu ajutorul viselor.

Doamna Llewellyn s-a întrebat de ce creierul uman construiește situații foarte specifice în visele noastre, cu o succesiune de evenimente și participanți specifici. Oricum, de foarte multe ori, visele ni se par absurde, neputându-ne imagina situațiile care ni se întâmplă în ele.

Faza de somn rapidă (în timpul căreia apar visele) poate face lumină asupra acestui subiect. Tocmai în această perioadă creierul este capabil să tragă paralele mai puțin evidente între diferitele evenimente din viață. Llewellyn a ajuns la această concluzie după ani de studiu. În 1999, oamenii de știință de la Harvard, SUA, au descoperit că rezultatele participanților la un test de asociere la distanță după faza de somn rapid au fost mai bune decât cele ale celorlalte persoane supuse testului.

Percepția în timpul fazei de somn rapid se distinge calitativ de percepția în faza de somn lent. Tocmai aceste diferențe explică natura foarte asociativă și surprinzătoare a viselor pe care le avem în faza rapidă – au explicat oamenii de știință. Potrivit lui Llewellyn, cele mai multe experiențe sunt stocate în subconștient și nu realizăm 98% din activitățile creierului. Cu toate acestea, în timpul somnului creierul preia această informație și o procesează, dezvoltând asocieri și modele de evoluție a evenimentelor. Aceste tipare apar în imaginile viselor noastre, ceea ce înseamnă că visele noastre ne dau o idee despre cum pot evolua diferite evenimente în viitor pe baza analizei experienței trecute.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO