Un test psihologic uluitor: cine e cea mai proastă persoană din copac?


Perspectiva este unul dintre acele lucruri care pot schimba totul. Orice situație dată poate fi interpretată în mai multe moduri diferite, ceea ce face şi această imagine. Nu există un răspuns corect sau prost și, de fapt, există argumente pentru fiecare răspuns posibil. Iată două răspunsuri diferite care se bazează pe premize diferite.

Aşadar, întrebarea este următoarea: „Cine este cea mai proastă persoană care stă în copac?”. Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să ne uităm la fiecare persoană ca şi individ și apoi la întreg. Uitaţi-vă unde stau cei 4 pe copac, ce fac și observaţi expresiile lor faciale.

Răspunsul 1: Persoana 1 este cea mai proastă

Simpla logică ne spune că cea mai bună poziție este aceea de a fi cât mai apropiat de trunchiul copacului. Aşadar, cea mai proastă persoană este cea care stă cât mai îndepărtat de trunchi. Dacă ne uităm la expresia facială a persoanei nr.4, aceasta este conștientă de poziția sa și de eventualul rezultat fatal, aflându-se pe marginea ramurii.

Pe de altă parte, persoana nr. 1 stă acolo, cu calm, uitându-se la toţi ceilalţi cum taie ramura pe care stă, aparent ignorând pericolul care se desfășoară în fața ochilor săi. Prin urmare, putem trage concluzia că persoana nr.1 este cea mai stupidă.

Răspunsul 2: Persoana 3 este cea mai stupidă

Un alt mod de a privi imaginea este aceea de a ajunge la concluzia că cea mai proastă persoană este cea care se confruntă cu cele mai mari consecințe. O persoană este suficient de inteligentă pentru a nu încerca să rănească sau să omoare pe cineva; din acest punct de vedere, persoana 1 n-ar trebui să intre în această categorie. Persoana nr.3 încearcă să rănească / să omoare doi oameni, nu doar unul. Dar, la nivel metafizic, a omorî doi oameni înseamnă a avea parte de o karmă rea, în această viaţă sau în vieţile următoare; prin urmare, se poate concluziona că cea mai proastă persoană de pe copac este cea care va avea parte de consecinţele cele mai grave, aşadar e vorba de persoana cu nr. 3.