Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Puterea imensă a subconştientului, eliberată sub hipnoză! Trei exemple cutremurătoare, care demonstrează lucrul acesta

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Undeva în adâncurile subconștientului nostru, ne amintim absolut orice. Din teama de supraîncărcare informațională, aceste informații nu sunt accesibile conștiinței de zi cu zi.

În 1973, un autobuz a fost distrus de o bombă instalată de un terorist. Deși, din fericire, autobuzul era parcat la capătul de linie și nimeni nu se afla în el, autoritățile au fost interesate să-l prindă cât mai repede pe vinovat. Șoferului nu i se putea cere să-și amintească de toți pasagerii care urcaseră în ziua aceea în autobuz, așa că s-a propus hipnotizarea lui. Sub hipnoză, șoferul a fost capabil să-i descrie cu precizie nu doar pe toți pasagerii, astfel încât polițiștii l-au prins pe terorist în câteva zile, ci și pe tovarășul teroristului, care a fost ulterior urmărit până când a fugit din țară. Amândouă aceste descrieri au avut la bază numai o scurtă privire aruncată celor doi oameni.

Un alt experiment interesant a fost următorul: un soldat hipnotizat, absolvent de numai opt clase, a fost în stare să memoreze o întreagă pagină din Hamlet-ul lui Shakespeare după ce pasajul i-a fost citit de șapte ori. La trezire, el nu și-a amintit niciun rând, și încă mai uimitor a fost faptul că nu-și amintea deloc de experiența de sub hipnoză. O săptămână mai târziu, a fost hipnotizat din nou. În această stare, el a fost capabil să recite întregul pasaj fără greșeală.

Într-un alt experiment, cinci soldați au fost hipnotizați în masă și li s-a dat să memoreze un cod amestecat, format din 25 de cuvinte lipsite de sens. Au avut la dispoziție 60 de secunde pentru a învăța lista pe de rost. În stare de trezie, fiecare a fost rugat să repete lista; niciunul n-a putut. Unul dintre ei și-a amintit foarte vag un „cod”, dar nimic mai mult. Ceilalți patru au avut posibilitatea să studieze lista timp de 60 de secunde, dar toți au negat că ar fi văzut-o vreodată. În timpul ședinței de rehipnotizare, fiecare a fost în stare să-și amintească exact conținutul listei…


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal