Cazul Portocală: Ce fel de femeie era aceasta de avea o memorie monstruoasă a detaliilor după zeci de ani?


Imagine: stockvault.net (Commons Creative – free)

În revista „Prutul” nr.60 / 2017, profesorul Mihai Sorin Rădulescu scrie un articol despre genealogia medicului de psihiatrie Alexandru Obregia, vorbind la un moment dat şi despre celebra familie Portocală, din care a făcut parte şi celebru ministru interbelic Radu Portocală (1888-1952), arestat şi întemniţat de comunişti. Nepotul acestuia, Radu Portocală, povesteşte:

„* Unchiul și nașul meu, Mihai Portocală a fost un personaj ciudat. În primul rând, pentru a nu avea neplăceri, a declarat că nu are nicio legătură cu fostul ministru Portocală (fratele lui, totuși) și chiar că nici nu auzise vreodată de el.

* Nevasta lui, Nina, era complet nebună. Suferea de o inversare a ritmului diurn: se culca la 9 dimineața și se trezea la 6 după-masă. Avea o memorie monstruoasă a detaliilor. Putea povesti pe un ton perfect egal cum era îmbrăcată știu și eu ce verișoară de-a ei în seara zilei de 5 iulie 1936 (invent data, evident), ora exactă la care a venit s-o vadă, ce vreme era, însă povestea nu avea nicio acțiune.

* Tot atunci am cunoscut-o și pe sora ei, Muti, care era la fel de nebună”.

Revenind la doamna Nina din povestea noastră, ce fel de persoană era aceasta de putea să-şi amintească cu atâta acurateţe atât de multe detalii după zeci de ani?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO