Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cazuri incredibile de autosugestie şi de sugestie prin hipnoză – care arată puterea enormă a minţii umane

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: pexels.com (Commons Creative – free)

Autosugestia poate fi şi pozitivă, dar şi negativă. Din timpuri de demult au existat, din când în când, persoane care în extaz religios, imaginându-și suferințele crucificării, aveau o trăire atât de intensă încât le apăreau răni sângerânde pe mâini și picioare, în locurile înfățișate pe icoane. În secolul al XIX-lea, Academia Belgiană de Științe a numit o comisie pentru a cerceta un astfel de caz – o țărancă pe nume Louisse Lateau. O mână i-a fost bandajată și sigilată în așa fel încât să se elimine orice posibilitale de a-și provoca rănile singură cu vreun obiect oarecare. De „vinerea patimilor” bandajul a fost desfăcut față de martori și sub el s-au constatat sângerări locale provocate exclusiv prin autosugestie.

În 1982, ziarele au relatat cazul unui funcționar de la Căile Ferate Americane, închis accidental într-un vagon frigorific. Incapabil să iasă, el s-a resemnat cu soarta sa, scrijelind pe pereții interiori senzațiile resimțite – „Mi se răcește corpul… devine și mai rece… nu-i nimic de făcut decât să aștept… Sunt aproape amorțit… scriu tot mai greu… acestea ar putea fi ultimele mele cuvinte.” La puțin timp după acestea vagonul a fost deschis și nefercitul funcționar găsit mort. Dar nu murise înghețat. Sistemul frigorific al vagonului era defect. Temperatura în interior era de 13-14°C. Omul murise prin autosugestie.

Sugestia este deosebit de eficace în stare de hipnoză. P.P. Podiapolski arăta încă în 1905 că atingând pielea unei persoane hipnotizate, cu creionul, dar spunând că este o vergea de fier încins, în locul atins va apare o arsură de gradul doi. O condiție este ca persoana să mai fi suferit înainte o astfel de arsură. Și la Spitalul Clinic de adulți din Cluj Napoca s-a efectuat, în 1953, o experiență reușită de acest fel, punându-i unei paciente în palmă o monedă de 25 bani despre care hipnotizatorul a spus că este incandescentă. Bășica formată în locul arsurii a fost vindecată ulterior mult mai repede decât în mod normal, tot cu ajutorul sugestiei verbale sub hipnoză.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal