Civilizaţii „primitive” din America, vechi de mii de ani: au construit o reţea de drumuri sofisticate în deşert şi au ridicat piramide uluitoare în mijlocul junglei


Pădurea tropicală amazoniană se presupune că era o sălbăticie virgină, când europenii au sosit pentru prima dată pentru a o explora (în secolul al XVI-lea). Dar imaginile din satelit din spațiul cosmic (din secolul al XX-lea) au pătruns în densitatea junglei, pentru a dezvălui munca unei civilizații înfloritoare care a construit cândva piramide, modelând și transportând blocuri atât de mari încât ne-ar fi greu să construim astfel de edificii chiar și cu tehnologia actuală. Cum au realizat oamenii dintr-o perioadă uitată a istoriei o asemenea sarcină? Și de ce? Cu ce scop?

Pe de altă parte, în sud-vestul SUA a existat un popor misterios pe nume Anasazi, care a simțit nevoia de a crea o reţea de drumuri perfect drepte și complicate prin deșertul arid. Liniile pe care le-au urmat au fost proiectate atât de eficient încât, dacă o grămadă de bolovani, sau chiar un munte, se aflau în cale, atunci s-a trecut chiar peste ele, în loc să se urmeze o cale mult mai ușoară în jurul obstacolului. Anasazi au construit stații de drum de-a lungul rutelor, deşi nu aveau vehicule pe roți. De ce au ţinut să construiască astfel de drumuri complicate?

Anasazi este o civilizație care a apărut încă din anul 1500 î.Hr. Descendenții lor sunt indienii Pueblo de astăzi, cum ar fi Hopi și Zuni, care trăiesc în 20 de comunități de-a lungul Rio Grande, în New Mexico și în nordul Arizonei. În secolele al X-lea și al XI-lea, Chaco Canyon, în vestul statului New Mexico, a fost centrul cultural al civilizaţiei Anasazi. Această zonă de 50.000 de kmp de canioane a fost populată de circa 30.000 de oameni. Anasazi au construit sate magnifice, cum ar fi Pueblo Bonito din Chaco Canyon, un complex din secolul al X-lea care avea până la cinci etaje înălțime și conținea aproximativ 800 de încăperi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO