Cu câteva secole înainte de a ajunge Columb, America a fost “invadată” de musulmani

182

Un cercetător islamist, pe nume Hisham Zoubeir, a scris un articol din care se deprinde ca principală idee faptul că musulmanii au fost primii care au ajuns în America, cu circa 600 de ani înainte ca să ajungă navigatorul Cristofor Columb. Desigur, ideea nu este nouă, căci există teorii destul de pertinente care spun că înaintea lui Columb, America a mai fost vizitată şi de alte popoare (vezi pentru mai multe detalii şi articolul acesta: https://www.lovendal.ro/wp52/america-a-fost-descoperita-de-cel-putin-11-ori-inainte-ca-cristofor-columb-s-o-redescopere/) Dar ceea ce suprinde la teoria cercetătorului Hisham Zoubeir e faptul că el vine cu dovezi convingătoare despre o prezenţă islamistă pe teritoriul Americii încă din anul 889 d.Hr., cu 603 ani înaintea lui Columb.

Iată aceste dovezi:

1) Dr. Barry Fell, un arheolog din Noua Zeelandă şi lingvist la Universitatea din Harvard, în opera sa, “Saga America” a demonstrat nu doar că musulmanii erau prezenţi pe teritoriul Americii înaintea lui Columb, dar şi că erau foarte activi. Astfel, limba poporului Pima din sud-vest, precum şi limba Algonquiană au în vocabularul lor multe cuvinte care sunt de origine arabică. De asemenea, în statul California au fost descoperite petroglifice islamice.

Pe de altă parte, în regiunea Inyo, tot din statul California, a fost descoperită o petroglifă care statuează: “Yasus bin Maria”, adică în limba arabă “Iisus, fiul Mariei”. Aceasta nu este o propoziţie creştină, căci ea poate fi găsită şi în versetele din Coran.

Tot dr. Barry Fell a mai găsit în vestul Statelor Unite texte şi hărţi, gravate pe pietre, care erau folosite în procesul de educaţie. Ele conţineau subiecte din matematică, istorie, geografie, astronomie şi navigaţie marină. Limba folosită era…araba kufikă din Nordul Africii.

2) Ivan van Sertima este celebru pentru cartea sa “Ei au venit înaintea lui Columb”, în care a demonstrat contactele dintre dintre diferite popoare africane şi indienii nativi din America, existând un comerţ destul de activ între arabii musulmani din Africa şi popoarele indigene americane.

3) Însuşi Cristofor Columb, atunci când a făcut prima călătorie în America, a fost impresionat de oamenii din Caraibe, care erau musulmani. Tot Columb a mai relatat că pe 21 octombrie 1492, atunci când trecea pe lângă coasta Cubei, a observat o moschee.

4) În America de Nord există numai puţin de 565 de nume de triburi, oraşe, sate, munţi şi alte locuri, ale căror nume se regăsesc şi în zona arabică sau islamică.

Foarte interesantă teorie. Poate pe viitor voi oferi mai multe detalii despre ea.