Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Enigma civilizaţiei înfloritoare de pe malurile fluviului Mississippi, de dinainte de venirea lui Columb în America


Fredrik Olsen, născut în 1929 este un magnat norvegian al transporturilor navale. În afară de business-ul său, domnul Olsen este obsedat și de arheologie. Astfel, el a lucrat mână în mână, timp de mai mulţi ani, cu exploratorul Thor Heyerdahl. Acesta din urmă este renumit pentru teoriile sale despre rutele de migraţie ale diferitelor popoare antice şi, prin numeroasele sale experimente practice de navigaţie, a reuşit să demonstreze că egiptenii antici ar fi putut ajunge în America de Sud acum mai mult de 4.000 de ani. Interesant e faptul că cercetările egiptologilor din Germania şi Anglia susţin această idee, deoarece apar cantităţi mari de cocaină şi tabac în multe mumii antice egiptene.

Se pare că mulţi marinari norvegieni au folosit portul englez Bristol ca bază, în oraş existând dovezi ale unor călătorii spre America de Nord, cu mult înaintea lui Columb (sfârșitul secolului al XV-lea). Dovezile de acolo sunt păstrate în vama oraşului şi în arhivele comerciale ale unui negustor numit John Cabot, ce făcea comerţ cu ţinutul de la celălalt capăt al Atlanticului, pe care acum îl numim America de Nord. Aceste arhive datează din secolul al XV-lea – cu mult înaintea plecării lui Columb spre vest. Asemenea poveşti au apărut adesea în analele istorice locale.

Ca proprietar al unui mare număr de nave, Fred Olsen îşi petrecuse o mare parte din viaţă printre marinari şi a adunat cunoştinţele lor pentru prietenul său Thor Hayerdahl. Domnul Olsen a adunat informaţii de-a lungul anilor, pe care i le-a dat lui Heyerdahl şi a notat multe date vechi care l-au dus la concluzia că Biserica Catolică avea o episcopie în locul unde se află acum partea de nord-est a Canadei, cu mult înaintea lui Columb, clericii călătorind acolo cu pescari şi negustori din Anglia, pentru a le satisface nevoile spirituale. Aceasta pare o idee logică, fiindcă a existat un episcop al Groenlandei, trimis pe coasta de vest a acelei insule, în 1329 d.C., de către Papa Ioan al XXII-lea.

Domnul Olsen credea, de asemenea, că o civilizaţie care a prosperat pe malurile fluviului Mississippi, a fost distrusă când negustorii europeni de dinaintea lui Columb au adus ciuma în America, la mijlocul secolului al XIV-lea. Această boală groaznică a omorât între o treime şi o jumătate din populaţia Lumii Vechi, din China până în Insulele Britanice, şi ar fi putut distruge cu uşurinţă populaţia din bazinul fluviului Mississippi.

Fred Olsen a remarcat, de asemenea, că marinarii europeni au ajuns în America fără a străbate mai mult de 200 de km de la ţărm. Ei porneau din Insulele Orkney şi Shetland, până în Irlanda, înconjurând extremitatea sudică a Groenlandei, spre insula Baffin, trecând apoi pe lângă coasta Labradorului, până la insulele Newfoundland şi Nova Scotia, ţinând tot timpul contactul cu ţărmul pe care îl vedeau din vârful catargelor.